Är det något fel på min hund? Och VAD gör hästar i boxen?

Är det något fel på denna slöfock?

 

Blev lite fundersam när jag läste nedanstående inlägg på ett hundforum:

http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?p=13426600#post13426600

Skribenten vet inte vad hon ska ta sig till med sin hund. Hon är arbetslös och hemma hela dagarna och har med andra ord rätt bra koll på vad hunden gör under dygnets timmar.
För det mesta – ingenting…Och skribenten tycker så synd om sin hund.

Själv är jag bara ett stort frågetecken och undrar VAD hon (skribenten) egentligen tycker att hunden ska ”göra” när den inte är ute och blir rastad?

Ska hunden sätta sig och titta på tv? Bläddra i en tidning? Vanka av och an i huset?

Eller är den MIN hund det är fel på som just inte gör mycket mer än ligger ihopkurad och vilar/ sover i en soffa/säng inomhus?

Faktum är att alla mina hundar (sammanlagt 4 stycken) uppvisat samma laid-backbeteende och det har jag bara varit glad över då jag INTE vill ha en hoppande, skällande, dräglande hund som far rundor i huset.

Jag kan bli lika förundrad över hästägare som ibland kan säga att det inte är så noga med hagvistelsen för ”min häst står ändå bara och HÄNGER i hagen”.

”Jaha…vad brukar den göra i boxen då” frågar jag då raljerande. ”Övar din häst på skänkelvikningar där kanske eller gör den något annat vettigt”.

Nä… tänkte väl det…

Och i mina ögon ”hänger” en häst bättre i hagen än i boxen för utomhus får den i alla fall frisk luft och möjlighet att SE lite ”action” (kanske) :=).

Men lika lite som jag vill ha en omkringfarande hund inomhus lika lite vill jag ha en dito häst i hagen!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>