söndag- dagens debut

Starttid 8.49 gjorde att jag min vana trogen fick stiga upp i ottan men fördelen var i alla fall att jag var hemma tidigt och slapp lägga även hela denna dagen på tävling.

Jag tänkte igår att det verkligen är tur att inte hästtävlingar är lika dryga som LC-proven (så heter det som Soya deltog i), då hade det inte blivit mycket tävlande för min del.

Jag tycker inte att jag har fått till så bra ritter i veckan så mot bakgrund av detta är jag nöjd med dagens debut.

Mina mål var att helst rida på mer än 60 % och gärna slippa komma sist i klassen och eftersom jag red på strax över 59 % och hade 8 ekipage bakom mig i resultatlistan så kändes det bra.

LA:6 var ju förklass till MSVB:4 och några ekipage skulle även rida denna så jag inbillar mig att konkurrensen var hyfsad.

Både första och andra-priset togs omhand av Britt-Marie Henningsson-Ivarsson, extemt rutinerad och som jag numera möter varje vecka hos Ebba.

Säga vad man vill om Archie man han är i princip nästan aldrig ”olydig”- han kanske inte alltid utför en rörelse helt korrekt men det händer som sagt nästan aldrig att han tex går bakåt i en halt, fattar fel galopp, börjar galoppera i en travökning osv men idag blev jag faktiskt sur på honom.

Han började med att trava flera steg innan halten ur galopp och ännu värre var då jag skulle fatta galopp ur skritt och han ignorerade mina mer och mer inborrade skänklar. Han bara skrittade vidare tills jag till slut lyckades få honom i galopp, flera steg för sent.

Men medan jag red runt innan startsignal visade han hur fantastisk han kan kännas om jag verkligen rider bra och den känslan ska jag leva på länge och sträva efter.

En hel del 7:or blev det ändå, bland annat på några övergångar och på vägarnas rätta ridande och inget betyg under 5 även om jag själv hade gett den ena förvända galoppen en 4:a. Den kändes riktigt usel, riktig ”travgalopp” som knappt höll ihop- mycket olikt oss!

Jag undrar om inte Archie blev lite påverkad av mig som i min tur nog var lite extra spänd. Hann tex 2 gånger tänka ”var f..n ska jag nu” innan jag mindes den rätta vägen i sista stund.

Men så kan det vara för mig; jag behöver ha ridit igenom programmet en gång på tävling innan det blir något vettigt av det och så tror jag det var idag.

Nu blir det hage resten av dagen för Arch, imorgon vilodag och sedan ska vi verkligen ta itu med det här programmet på allvar :-)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>