Veckan som gått


Jag har konstigt nog lite svårt för att börja använda nya täcken- vill inte riktigt ”förstöra” deras fina yttre- för man vet ju hur snabbt en rullning i en dyngig hage kan förvandla ett täcke till oigenkännlighet.
Men nu har jag invigt regntäcket jag köpte till Archie i Ullared i måndags och jag faschineras än en gång av hur otroligt bra deras täcken är sett till priset (detta kostade 300:–!!!!).
Av över 10 täcken jag köpt där har jag bara vid ett tillfälle fått med mig ett regntäcke som inte hade bra passform- det var för ”djupt skuret” vid halsen vilket gjorde att det kasade aldeles för långt bak- inte alls som detta som ni ser på bilden som sitter som gjutet!

Under den gångna veckan har jag ridmässigt fokuserat på att jag skulle debutera LA:6 på söndagen och även om vissa hade väntat med att starta med tanke på procenten vi fick (59,3) är jag ändå glad att ha ”provat på” programmet på tävling även om jag också förstår resonemanget med att vänta tills man är mer ”färdig”.

Detta är ju inget som på några vis ”skadar” hästen (som att hoppa för höga hinder och vägra ut sig tex) och nu känns det som att jag bättre vet ”vad det är frågan om” och hur jag ska träna för att lyckas bättre i detta program nästa gång.

Även Soya tävlade i helgen och hade Archie haft HENNES driv och entusiasm hade han säkert redan gått medelsvår med lätthet. Hon är helt enkelt otroligt ”taggad” och verkligen älskar, älskar, älskar att springa så ödets ironi är att hon ibland inte gör det särskilt bra :-).

Jag som själv har tävlat i en bedömningssport i massor av år tycker att just hästdressyr är ”en mild bris” i jämförelse med lure coursing där man verkligen kan snacka om just BEDÖMNING.

För den oinvigde ter sig nog LC:n än mer obegriplig då det tex inte behöver vara den hund som springer snabbast eller kommer först i mål som vinner.

Till råga på allt görs ibland banor där delar av dom inte ens SYNS för åskådarna så här får man bara lita på domarnas bedömning.

Ja, det är nog tur att LC är en ännu fattigare sport än dressyren där äran får ersätta prispengarna :-)!

Rapport från tävlingen kommer förresten i ett separat inlägg under dagen- varning för en av de längsta publikationerna på länge utfärdas!

Eftersom helgen var bokad för mina tävlingar blev det ingen träning med Sally men det tar vi igen nästa vecka då vi kör ”dubbelt” i stället.

Annars har det nog inte hänt så mycket som jag kan (läs: vill) rapportera om. Allt i ens liv lämpar sig definitivt inte för att hängas ut på en blogg (tycker jag i alla fall) för även om jag ”bara” har lite över 1000 läsningar i veckan så vet ni ju hur jag tjatar om hur liten världen är.

Jag är inne i ett rätt så trist ”flow” där jag är mycket störd/ledsen/ förbannad över flera olika människors agerande i olika frågor men jag tröstar mig med att sådant ofta faller på eget grepp- förr eller senare!

Att jag trots det blivit påverkad av både detta och alla aktiviteter under veckan ser jag som enda förklaring till hur jag, extremt olikt mig, kunde glömma bort dagens årsmöte på ryttarföreningen där jag ju skulle ta emot priset som bästa ekipage i lätt klass förra året.

Faktiskt väldigt pinsamt även om det är långt ifrån alla pristagare som dyker upp för JAG brukar aldrig någonsin glömma mina engagemang på detta vis! Usch!

Får hoppas på en bättre vecka framöver och jag brukar tack och lov få som jag vill…. på ett eller annat sätt faktiskt!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>