Tisdag- vi tränar på

I dag blev det morgondressyr i kylan; bara + 1 grad ute vilket är urtråkigt med tanke på att vi går mot maj månad och faktiskt sommar :=(.

Vid den här tiden på året vill jag gärna ha Archie utan täcke i alla fall inomhus men med nästan frost på natten så känner jag att det får vänta. I detta stallet till skillnad från mitt förra har vi möjlighet att ha både fönster och stalldörr öppna så fort temperaturen tillåter; jättebra för luftgenomströmningen och hästarnas välbefinnande men som sagt ganska kallt om man vill ha hästen otäckad.

Jag känner mig väldigt inspirerad vad gäller dressyrträningen just nu och ser fram emot nästa tävling som dock inte blir förrän om några veckor då jag ska rida en LA:4 som ju är det program som jag själv tycker passar Archie och mig bäst.

LA:1 känns lite för ”trångt” eftersom det går på kort bana, LA:2 har jag aldrig ridit (finns aldrig på tävling här), LA:3 har de långa skänkelvikningarna där vi fått sådana hemska underbetyg (rekordet var den domare som satte betygen 1, 1 på dessa….det kommer jag nog aldrig att komma över :=))och LA:6 känns fortfarande liiiite för svårt för oss.

I eftermiddag är planen att jag ska ge My med Rocky en tömkörningslektion eftersom My ville prova på detta. Rocky torde vara perfekt för ändamålet eftersom han dels går i form otroligt lätt även oinspänd och dels lyssnar och har fin egen bjudning hela tiden. Ett praktexemplar helt enkelt :=)!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ingela

    Ja, det var ett långt hundinlägg ;o) Duktiga ni är som tränar så mycket. Härligt med en hel hästdag framför sig, så fint som det verkar vara idag. ;o)
    Börjar tack o lov verkligen bli cykelårstid igen, så kör på bara, härligt med fräsch cykel. Nu ska jag pumpa upp min två gamla, stadscykel och räserhojen. Mycket bra att ha när bilen inte startar, ha ha ..

    Må så gott
    norrlandshälsningar

    Svara
  2. Prick

    HAHA! Har du inte läst det senast om täcken i Ridsport? Man ska ju inte behöva ha något täcke alls och ffa inte om hästen är svettig. Brukar tänka på den artikeln när jag ser hur vältäckade hästarna är (helst dubbla ylletäcken) efter en liten lättklass :).

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Jodå Prick, i TEORIN instämmer jag i allt kring ”bortklemade” hästar.

    Och jag har ju själv väldigt raljerande och ibland rabiat skrivit om ANDRA hästägare/ ryttare som rider med ländtäcke i ridhuset (skulle inte falla mig in), som har dubbla täcken på hästen inomhus osv.

    Men jag vet också med mig att jag nog hade kunnat vara ännu ”hårdare” med min egen häst.

    Nu står han med ett tunnt termotäcke på sig inomhus men ärligt talat är det rätt så ”väl-ventilerat” i hans box (blåser in rejält från hans stora fönster ibland) och jag tror faktiskt inte att han står och är VARM i alla fall.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>