Vissa ryttare har mer ”otur” (hmmm….) än andra!

Läser följande i Ridsports nätbilaga:

Amerikansk hoppryttare i blåsväder

Den amerikanske hoppryttaren Michael Morrissey har fastnat på film, där han under en uttagningstävling till det amerikanska VM-laget piskar upp sin häst Crelido rejält inne på hoppbanan.
Händelsen inträffade på den andra av de amerikanska uttagningstävlingarna, som hölls i Wellington den 27 februari. Enligt personer på plats fick Morrissey ingen varning eller tillsägelse under ritten, och inte heller någon avstängning. Men när filmen läckte ut på internet ska FEI till slut ha agerat, en månad efter att händelsen inträffat, och stängde av ryttaren från fortsatt tävlan på uttagningstävlingarna. Den kanadensiska ridsportjournalisten Karen Robinson skriver i sin blogg om hela historien, och menar att man i efterhand tagit bort Morrisseys namn från start- och resultatlistor.

Länk till filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=1cnX7klIicI

Jag har tidigare skrivit om ryttare som dopar sina hästar och förundrats över att man, om inte annat vågar göra detta.

Än mer förundras jag över att ”man” vågar prygla upp sina hästar så som faktiskt sker för om det är lätt att hitta otillåtna substanser i en hästs urin/blod så är det ungefär 100 gånger lättare för vilken åskådare som helst att filma vilken misshandel som helst med nästan vilken liten skit-mobil som helst.

Att ryttaren ovan råkade ha ”otur” att bli filmad när han härjade med sin häst får förhoppningsvis (fast tyvärr tvivlar jag…) andra våldsverkare att ta det lugnare med spö/ sporrar/ andra tillhyggen- nästa gång kan det vara deras tur!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    sånt där får mig att hyperventilera! FEI behöver rycka upp sig i sitt agerande, det är inte första eller sista gången det händer och säger en hel del om hur han beter sig hemma också.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    EXAKT Åsa!

    Om man kan göra på detta viset inför fullsatta läktare är man givetvis inte ett dugg bättre på hemmaplan- snarare tvärtom.

    Min erfarenhet är att människor som blir så otroligt arga (har själv sett låååångt, lååångt värre exempel hemma i Sverige och av sk ”proffs”) blir så blockerade att de inte tänker på/ skiter i vem/ hur många som står och tittar på.

    Svara
  3. Scilla

    Gode tid vad illa han red för övrigt. Inte konstigt att han måste piska hästen för att få över den. Där kunskapen tar slut tar våldet vid..

    Svara
  4. Ulla

    Jag blir galen av att se sånt här! Vad är det som gör att människor agerar så? Tänk om man fick piska upp den jäveln likadant! DET skulle jag klara men aldrig slå ett djur…:(

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>