Söndag- uteritt i triss

Efter en sovmorgon till 06.00 (!!!) cyklade jag och Soya till stallet för att fodra och släppa ut hästar.

Var hemma 08.00 igen och ägnade sedan dagen åt att slappa, läsa samt laga ”trettioelva” portioner av grönsakssoppa och pasta med köttfärssås.

När man lagar mat så sällan som jag (på sin höjd på helgen) är det smart att göra storkok- det tar ju inte längre tid att göra 5 än 2 portioner.

På eftermiddagen red jag ut tillsammans med My, Rocky, Arch och Pippi.

Eftersom jag var lite osäker på hur Rocky skulle reagera på Soya valde jag att ha henne kopplad under hela ridturen och jag tänkte flera gånger på vilken tur jag har som äger så snälla djur.

Det är nog inte alla som kan galoppera i samlad galopp stadigt på tygeln samtidigt som man ska hålla reda på en bredvid-springande hund i lina.

Jag kan ibland sakna lite mer ”elektricitet” hos Archie som trots allt är köpt i främsta hand som tävlingshäst i dressyr och inte en uteridningspartner till hunden men onekligen underlättar det att ha en sansad häst.

Jag misstänker att det hade varit slut med både hoppträningar på egen hand och uteritter med en omkringrusande hund om jag hade köpt ett riktigt krutpaket och även inne på en dressyrbana är det inte alltid till en fördel med en häst med nerverna utanpå.

Som med allt annat är det för och nackdelar med allt….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>