Måndag- vilodag

Idag har Archie en välförtjänt vilodag och har tillbringat många timmar i hagen.

Att JAG ibland rider mindre än vad jag VILL beror enbart på omtanke om hästen och aldrig av tidsbrist eller lättja.

Men vila/ återhämtning är också viktigt för att bibehålla en frisk och positiv häst och jag tror inte heller på för monoton och ensidig ridhusridning.

De som inte själva vågar/ vill rida ut sina hästar (jag känner flera) borde, om inte annat låna ut hästen till någon annan som kan sköta detta ibland. Tycker jag.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Moa

    När jag hade min häst var jag jättemesig med uteridningen, men jag löste det genom att 1. ha medryttare som var ute och ”busred” och 2. tvinga mig själv ut i skogen. Mina uteritter blev dock mest mysturer i skritt (oftast barbacka, faktiskt), men i alla fall. 🙂 Just för att jag ville variera arbetet för honom, tror det är jätteviktigt.

    (Jag blev modigare och modigare efterhand, och i slutet var jag också ute och galopperade på grusvägarna utan större problem. Lite med hjärtat i halsgropen, men jag hade en snäll häst.)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ehhh….”jättemesig” och ”skritta ut BARBACKA”?!?!?!

    Hur får du ihop detta :=)????

    Jag anser mig INTE vara mesig men sedan jag skrittade ut barbacka på Décima för flera år sedan, hon hoppade till för ett rådjur och stöp i backen så har jag INTE fått för mig att rida barbacka mer :=).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>