Torsdag- hopp utan stopp

I morse var tanken att jag skulle hoppa och jag hoppades (observera ordvisten) att det skulle stå några hinder framme.

Och det gjorde det- en hel hög till och med!

Jag värmde upp genom att rida på 10-meters volter runt de olika hinderna i trav och galopp och red även lite förvänd galopp.

Tränade också en del på galoppfattningar från skritt där fokus låg på omedelbar fattning för hjälpen och därefter omedelbart ”driv” i galoppen- inte flera såsiga steg som start :=).

I volterna fokuserade jag på att bibehålla tempot inne i själva volten också, det är lätt att hästen börjar sacka ju mindre volt man gör. Alltså samma tempo in, i volten och efter volten!

Archie kändes genomgående ”med” trots hacket som, hur det än är, inte är ett lika finstämt instrument för dressyrridning som träns eller kandar.

När vi hade värmt upp travhoppade jag en del och fokus här låg på ”snärtiga” språng. Archie blir gärna lite nonchalant om jag hoppar i trav- visst tar han sig över hinderna men inte så engagerat som han kan om han vill :=).

Hoppade både med och utan travbom före hinderna och det var inga som helst problem.

Därefter övergick jag till lite hoppning av enstaka hinder och några i följd och sedan hoppade jag serien nedan; räcke- 3 galoppsprång till en kyrssoxer och därefter 2 galoppsprång till ett nytt räcke.

Serier börjar bli något som Archie hoppar väldigt lätt och okomplicerat- han har väl förstått att det bara är att ”rulla på” om man inte gör det svårare än det är.

I yngre dagar smet han gärna förbi hinder nummer 2 eller 3 om han fick chansen men det var länge sedan han ens gjorde något sådant försök.

När vi hade seglat över serien några gånger avslutade jag med att för ovanlighetens skull hoppa en liten bana på 7 hinder. Jag brukar ha svårt att behålla fokus på så ”många” hinder i rad- i alla fall om jag vill få till fina språng- och det vill jag.

Men idag flöt det på riktigt bra även om en del hinder var av den ”nergrävda” sorten :=).

Hoppade först serien, därefter gröna kryssoxern, sedan flagghindret, vattenmattan och sist den andra gröna oxern.

När den avancerade banhoppningen var avklarad avslutade jag med lite av de övningar jag börjat passet med och eftersom Archie kändes lika fin som då avbröt jag tämligen snabbt och skrittade ut med honom och Pippi i stället.

Fattade ett drastiskt (tadaaaa…..) beslut efter ridningen och efter att jag konstaterat att temperaturen numera är uppe i hela 12 grader: idag ska Archie få gå ut utan täcke!

Vad sägs om denna livsomvälvande idé?

Kommer Archie att klara eventuellt regn- han är ju trots allt gjord av sockervadd (skulle man kunna tro i alla fall- så som ägaren klemar med honom ibland….)?

Kommer hårda vindar att slita loss delar av hårremmen om inte ett täcke skyddar honom?

Följ den spännande upplösningen i morgon- finns det någon häst kvar att rapportera om då?

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Ojdå, det var vågat att ta av täcket!

  Jag funderar på om jag ska göra det samma med min Barbie-häst?
  Ska dubbelchecka först och se om din ädla springare överlevt tills imorgon :-)))

  http://www.cheran.blogg.se

  (Som faktiskt förutom Barbie-hästen äger en otäckad raggsocka också.)

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>