Buhu….ingen tävling imorgon!

Åkte faktiskt till stallet redan ikväll för att titta till Archies ben och det hade börjat bli varmt och eventuellt mycket, mycket lite svullet.

Jag misstänker att svullnaden kommer att märkas mer imorgon bitti och eftersom Archie redan nu gick stelt ut ur stallet och inte travade på till 100 % i ridhuset har jag redan bestämt mig för att inte tävla imorgon.

Min erfarenhet är att om Archie ser det minsta lilla styv/stel ut även om han inte direkt ser halt ut så ÄR han halt vid böjprov eller om man skulle provocera honom genom att tex longera på asfalt.

Så nu ringer jag och bokar en veterinärtid för jag har en ” bad feeling” redan nu.

Att ett sår i sig själv skulle ge denna påverkan hos en extremt smärttålig häst (det blev jag verkligen varse då han hade fång) finner jag inte sannolikt men skulle han ”kvickna till” om några dagar är det ju inte värre än att jag kan avboka tiden.

Det är ju inte så att man får en veterinärtid samma dag som man ringer precis och hur som helst är jag ”better safe than sorry” och vill hellre kolla en gång för mycket än en gång för lite.

Fast ska jag vara ärlig så har jag aldrig någonsin åkt till veterinär i onödan. Så pass har jag känt mina hästar att när jag har trott att det varit ”något” så har jag tyvärr också haft rätt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>