Varken hund eller häst utan KATT-inlägg!

Ful? I alla fall mätt för här har den precis ätit en mus-frukost!

På vår anläggning finns 3 katter; 2 som liknar varandra (i alla fall i mina ögon, jag kan inte skilja dom åt) och en som inte liknar någon annan katt höll jag på att säga.

Denna katt kallar jag ”den fula” och då vet alla vilken jag menar :=).

Antar att katten har ett namn men ingen säger det någonsin och en mer opersonlig katt får man nog leta efter faktiskt. Man får liksom ingen ”känsla” för katten- den bara finns där.

Fulkatten ligger oftast på någon halmbal när jag pysslar i stallet men det är som om den inte fanns, jag som annars alltid måste fram och ”pilla” på alla katter och hundar jag möter känner aldrig den minsta lust för att kela med den. Mycket konstigt men flera i stallet säger samma sak.

Annars är katten FUL tydligen en mycket skicklig jägare och ser till att hålla stallet rent från möss.

Att så är fallet fick jag bevisat idag då jag för första första gången såg en liten mus hoppa omkring i Archies halm när jag skulle mocka.

Jag hann inte reflektera mer över musen innan den befann sig i fulkattens gap- frukosten var tydligen serverad!

Själv är jag som sagt i vanliga fall förtjust i katter och skulle asbolut kunna tänka mig att ha en själv om det inte vore för två saker:

Dels bor vi 40 meter från en 90-väg (läs: jag hade nog snabbt mötts av en katt-pannkaka på vägen) och dels har jag hört för mycket om katter som klöser på allt möjligt för att våga släppa in ett sådant djur bland mina tapeter och möbler :=).

Då är det bättre med Soya som på sitt förstörarkonto hittills endast har en toa-rulle– det kan man ju leva med, eller hur?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Mumma

    Du har helt rätt med katter! Jo visst de kan förstöra men som med alla andra djur så gör de ofta sådan när de är understimulerade och olyckliga. Jag har två stycken och de rev väldigt mycket ett tag på karmen vid dörren, när de sedan började få gå ut så slutade de!!
    Det som är svårare med dessa två är att man kan inte ha ngn matta för då är det säkert som amen i kyrkan att den blir kissad på. Detta vet jag inte varför? Jag gillar inte så mkt mattor utan tycker eg att ett golv är snyggare utan mattor och vill eg ha klinkers överallt som i Spanien.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Kissa på mattor?!?! Hjälp?!?! Nu har vi nästan inga mattor alls i huset men däremot ett härligt skeppsgolv som jag inte skulle vilja ha nerkissat :-).
    Men vad säger du Mumma, som också träffar katten FUL ofta; visst är den lite märklig?

    Svara
  3. Anonymous

    Har både hund och katt. Mina katter har stora klätterställningar, så möblerna och tapeterna klarar sig. Mattor har jag däremot inga där varken hund eller katt är som mest, och det beror på att de brukar ligga i små prydliga högar, efter ruscher. Helst brukadede liggar bakom dörren så att man inte kom in. Snabb whippet i korridor med matta, och som gör en start eller stopp sladd på mattan. Lika dant med busiga katter som jagar varandra. Inga släta mattor där inte, utan prydliga högar.

    Hälsnignar
    Görel, Zahra och Hilda plus siamesmaffian 😉

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Kan EXAKT se mattorna framför mig Görel! Själva har vi
    bara mattor under köks och vardagsrumsbordet så de ”sitter fast” på ett annat sätt än lösa mattor.

    När Soya någon gång far iväg efter sina leksaker åker hon kana flera meter på våra golv så jag undviker faktiskt inomhuslekar som inbjuder till spring så att hon inte skadar sig och flyger in i någon möbel på vägen :-)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>