Veckan som gått

Veckan som gått har varit lite ”konstig”, jag jobbade bara i 2½ dag och sedan har jag varit ledig.

Känns lite som att jag har tappat greppet om dagarna med så mycket ledighet men det ändrar sig nog snabbt.

Jag hade sådan enorm tur i måndags att jag fick veterinärtid till Archie redan till onsdag eftermiddag och slapp gå och våndas allt för länge.

Ännu skönare var beskedet från veterinären att han tror att Archie ”bara” har slagit i mjukdelarna kring karleden vänster fram och att han kommer att bli ohalt inom väldigt kort tid och kommer att kunna ridas 10 dagar från veterinärbesöket räknat.

Vi röntgade hoven för säkerhets skull och allting såg mycket bra ut så det är bara att hoppas att prognosen stämmer.

Vi är ute och går eller så tömkör jag i skritt utomhus dagligen i ca 30-45 minuter och det fungerar utmärkt. Archie blir inte odräglig av att plötsligt ställas av och han går också i hagen helt som vanligt.

I förra veckan berättade jag om mina planer att eventuellt ”skaffa” (vara fodervärd åt, köpa eller på annat sätt ”få tillgång till”) en häst till och på det planet rör det sig mycket mer än förväntat. Inte så att jag har något konkret ”på gång” as we speak men det finns en hel del trådar att dra i. Jag lovar att rapportera mer om detta imorgon.

På hundfronten hände det inte så mycket i veckan; jag hade planer på att åka och träna på hundkappbanan i Landskrona men den träningen blev inställd.

Jag ska försöka att ta ”tränar-licens” vilket man behöver för att över huvud taget få tävla med sin hund (lite som ”grönt kort” för oss ryttare fast mer avancerat med större kunskapsinhämtning och praktiska moment som måste klaras av).

Inte för att jag tror att jag kommmer att ha så stor nytta av licensen; dels har ju Soya visat snigeltendenser och dels verkar det mycket svårt att få ihop tillräckligt med hundar som hon kan springa mot i ett licenslopp (vilket hon behöver för att få börja tävla).

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Ja, det kan ju vara en ”process” för många- så var det när jag skulle sälja Décima. Hade annons på henne först som jag drog tillbaka, just för att jag inte var ”mogen” DÅ.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>