Onsdag- ohalt!

Började morgonen med ett tömkörningspass och konstaterade att man ”ligger av sig” otroligt fort.

Det kändes både ovant och jobbigt att stiga upp så tidigt för att hinna med hästmotionen innan jobbet- ett tag var jag inne i ett mycket bra flow och steg upp lätt som en plätt.

Men det tidiga uppvaknandet var i alla fall värt mödan; Archie såg ”ren ” ut i båda varven i trav och det var ju en stor lättnad.

Efter 15 minuter i ridhuset skrittade vi ut lika ”lång” tid och därefter bar det av hemåt för hundavlämning, dusch, hårtvätt och klädbyte.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Ja, det brukar upplevas som svårt av de som lär sig att tömköra; detta med att hålla ordning på så mycket tyg/ läder i händerna.

    Det är verkligen viktigt att man håller koll på HUR man håller tömmarna när man tömkör och att de är ordentligt ”uppvirade”. Risken är annars att tömmarna börjar släpa i marken och att man då trampar på dom eller snavar över dom eller att ens händer/ armar fastnar i dom och skadas om hästen skulle slita sig.

    Jag, som är mycket van och dessutom har en otroligt snäll häst låter ibland tömmarna släpa i marken bakom mig om jag går i ridhuset men det är verkligen inget jag skulle rekommendera till vem som helst.

    Svara
  2. mimmis

    Jag tömkör ju för att köra in hästen och skall försöka lära mig att hålla tömmarna i vänster hand ringfinger och lillfinger är de fingrar jag försöker lära mig att hålla tömmarna med. pust:-).

    För att hålla pisken i höger hand och för att ge tecken med den när man svänger.
    Kör du något själv eller endast tömkörning? Men visst är det roligt.
    Pratade med en Kille häromdagen han arbetade i skogen, där har man nästen sju meter töm som ligger på marken.Men inte blir det aktuellt för mig som bor på Österlen.
    Ha en trevlig dag nu skall jag iväg och söka ett nytt arbete.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    För ca 20 år sedan var jag i flera år tillsammans med en man som arbetade med travhästar. På den tiden körde jag otroligt mycket (inga snabbjobb dock) men sedan dess har det aldrig blivit av. Att köra var roligt och lätt tyckte jag :=).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>