Mer om gårdagens ”travar-annons” (speciella annonser, del 83)

Jag brukar aldrig orka engagera mig i diverse knäppa annonser jag läser på nätet (mer än att jag publicerar dom på bloggen till vissas nöje….) men igår var jag tämligen uttråkad och slängde iväg ett mail till kvinnorna som ville hyra ut sitt ”varmblod” för 4000:– per månad.

Mina kortfattade frågor löd som följer:

”Är det en fd travare? Hur utbildad är den?”

Svaret kom nyss:

”Det är fd travare men han är superskön att rida både när det gäller trav och galopp, vi rider mest ute i skogen. Han är inriden. Slå mig gärna en signal så ska jag berätta mer. MVH Ulla (32) & Stina(43)” (fingerade namn)

I rest my case (och gapflabbar…….)!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    jaaa du.. Man får väl önska dem lycka till, med tanke på att det är svårt att hitta bra medryttare till välutbildade hästar utan att ens ta betalt..

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hur lätt/svårt det är att hitta medryttare beror säkert mycket på var i landet man bor men inte ens i Stockholm tror jag att någon betalar 4000:–/ månad för att rida på en fd travare som är i princip outbildad.

    Svara
  3. Paula

    4000 kanske är vad stallhyran ligger på? Man fick ju ha hästen på ”heltid” då fattar jag det som, pga bortresta ägare. Som en fodervärd, typ :).

    Svara
  4. Rán

    Birgitta, jag brukar läsa din blogg och tycka att den är intressant och rolig. Det här var dock lågt och inte speciellt moget, tycker jag… Beteendet liknar lite det som vuxna kvinnor som mobbar har.
    /Taina

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Hade annonsen varit skriven av ett BARN hade jag inte reagerat öht.
    Men att vuxna sätter in så här (i mina ögon) naiva annonser tyckte jag var ganska roligt, ja.

    Svara
  6. mimmis

    Jag vet att en del travare (varmblod) kan bli väldigt duktiga både som fälttävlanshäst och hopphäst.
    Annonsen kanske inte gör hästen till godo då alla fokuserar på människorna som skrivit den.

    Jag hade provat hästen och sedan kollat av hur många som var intressenter, sedan hade jag bantat priset om där inte fanns så många för det innebär inte att hästen är dålig bara för att få hör av sig..
    Och kanske är det en jättefin pålle. Som både har kapacitet och är trevlig.

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Personligen tycker jag inte att det faktum att hästen är just en fd travare är speciellt uppseendeväckande- det finns många som rider travare och trivs aldeles utmärkt med det.

    Men att betala 4000:– per månad för en häst som man inte ens äger tror jag att de flesta finner väl magstarkt.

    Som Åsa skrev kan man ibland knappt hitta folk som vill rida GRATIS.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>