Helgen i bilder

I fredags fick hästarna inte gå i hagarna som storstädades så Archie fick nöja sig med att putsa delar av stallägarnas gårdsplan (boningshuset i bakgrunden). Det gjorde han både gärna och effektivt.

På lördagen var det fritt fram för hagutsläpp igen och Archie lät sig väl smaka!

När Soya och jag cyklade till stallet i lördags eftermiddag var jag bara tvungen att föreviga denna vackra vy.

Tänk- när i alla fall jag var barn och tonåring reflekterade jag aldrig över sådant som ”naturens skönhet”. Är det ett ålderstecken att man hänförs mer och mer över sådant?

Hänförd blir jag också över vilka bra kort min simpla lilla I-phone tar!

Nu blommar äntligen vårt gamla (och enda) äppelträd!

Hallonplantorna frodas också och en hel del skott har gett sig av utanför det territorium som jag hade avsatt till dom :=).

Lavendel- en av mina favoritväxter och som jag försöker få att sprida sig över en hel rabatt som vi har. Det går långsamt- jag köpte de första plantorna när jag sålde Décima, dvs nästan på dagen för 4 år sedan (hjälp…..kan det verkligen stämma?!?!!?).

Även våra små päronträd blommar. Förhoppningsvis blir det lite frukt även i år- för varje år har det kommit något päron mer och det blir Archies uppgift att äta dessa.

Syrenerna är också ”på gång” men har inte riktigt slagit ut än.

Utsikt från vår lilla väg. Tänk att jag och Soya vadade i meterdjur snö över detta rapsfält för inte så många månader sedan! Har man argusögon kan man se vårt gula ridhus rakt över vägen.

Det senaste nytillskottet i stallet! Denna sötnos föddes i lördags kväll vid 20.30, lite för tidigt men utan problem. Mamma Sammy verkar vara en lugn och trygg förstföderska som tar uppståndelsen med upphöjt lugn.

Namntävling är utlyst i stallet; jag ville generöst dela med mig av Soyas smeknamn Pippi eller Mimmi vilket ingen verkar tycka passar till ett föl. Konstigt…

Även på söndagen fick Archie smaka gräs!

Soya och jag var på hundkappbanan i Landskrona och så här ser det ut när man anmäler sig till den sträcka man vill att hunden ska springa. Man kan välja på 320, 480 eller 550 meter och jag brukar välja den längsta sträckan. Man vill ju ha valuta för pengarna (20 kronor) :=)!

Igår tog det lite över 42 sekunder för Soya att springa sitt lopp. Hon fick springa ensam eftersom hennes ”partner” Ville fick lämna ”walk-over” pga någon mystisk nysningsattack som han drabbades av och som höll i sig hela dagen- otroligt märkligt och jag hoppas att han nu är återställd så att doggisarna kan springa mot varandra på LC:n på onsdagkväll i Sjöbo i stället.

Efter hundkappen gick Soya och jag en lång promenad på Järavallen där man kan gå flera kilometer- perfekt för de som annars inte har någonstans att släppa sina hundar (gäller ju förvisso inte just oss).

Ja, det var min helg i bilder. Glömde att ta några kort på Sallys nya hopphäst som verkligen såg läcker ut. Om hon inte passar sig kanske det blir en dressyrhäst av den i stället- eller fälttävlanshäst som Sally sa glatt och som modern långt mindre glatt motvilligt instämde i :=).

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Hon hade ett tungfel som visade sig när hon var 4 år och som inte blev bättre tills den dagen jag sålde henne som 11 åring.

    Jag provade massor av olika bett, nosgrimmor, sadlar, you name it. Flera veterinärer, massörer, kiropraktorer och 2 olika hästtandläkare undersökte henne men ingenting hjälpte- ibland sprang hon med i princip hela tungan utanför munnen.

    Detta kunde bara ”avhjälpas” (läs: döljas) med en hårt dragen nedderem på nosgrimman och eftersom man inte får ha sådana nosgrimmor på kandar gick det inte speciellt bra när vi kom upp i medelsvår.

    Med facit i hand skulle jag ha sålt hästen långt, långt tidigare(efter typ 1 -2 år) men jag hoppades med en dåres envishet att det skulle bli bättre….

    Svara
  2. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Vilken vacker häst Archie är, och dina bilder är jättefinna då jag är kräsen som är gift med en fotograf.

    http://www.bw-photo.se/blandat/blandat.htm

    Om mamman heter Sammy kan väl fölet heta Tammy?
    Har aldrig hör talas om tungfel.
    Nåväl verkar ha haft en underbar helg och visst tycker jag lika dant att du gula rapsfälten är något av det vackraste som finns skall nästan upplevas, svårt att fånga på bild men du lyckades som sagt.
    Ha en tervlig vecka.
    M-L von Platen

    Svara
  3. Ville

    Villes nos kurerad!

    Ett långt grässtrå som irriterade Ville är nu äntligen avlägsnat.
    Det krävdes två sederingsdoser men Ville blev trots detta endast lite dåsig och lyckades stå ronden ut. Men han blev till slut efter 45 minuter tillräckligt groggy för att efter komplettering med lokalbedövning tillåta rensning av nosen.

    //Ville

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>