Speciella annonser, del 86 (nästan drömgården…..)

http://bovision.se/description/description.aspx?guid=101060485

Denna gård verkar det ha gått troll i!

Jag såg att den var till salu redan för ganska exakt 2 år sedan och om jag inte minns fel kostade den då 3, 5 miljoner.

Efter att ha stått tom och osåld i över 1 år sänktes priset något och därefter har jag inte sett den på annons förrän nu igen då man begär 2, 9 miljoner.

Av bilderna att döma har något bott på gården sedan i somras/ höstas (kanske har den bara varit uthyrd och inte såld?) men nu är objektet alltså åter till salu.

Det jag hela tiden har tänkt med denna gård är att det måste vara en säljares värsta fasa att själv hitta ett nytt boende men att sedan inte få det gamla sålt.

Jag menar….hur många har råd att månad ut och månad in betala för lån i miljonklassen?

Och man kan ju inte bara skänka bort ”eländet”….som givetvis inte blir i bättre av att stå tomt under tiden….

Det som känns så himla retligt för mig är att just denna gård i så gott som alla avseenden skulle passa mig och maken perfekt om det inte vore för en liiiiten detalj som man säkerligen inte noterar när man tittar på mäklarens bilder.

Gården och utebanan ligger typ 50 meter från samma väg som vi bor utmed nu; en otroligt trafikerad 90-väg.

Idag har vi där vi bor höga träd, häck osv som dämpar vägljudet som i sanning inte upplevs som störande alls av oss ( vi är väl vana) men därifrån till att sitta och rida dressyr så nära en väg…nä….

Jo, jag hade säkert klarat av det på alla vis men frågan är hur irriterande jag då hade funnit trafiken och framför allt är väl frågan vem jag hade kunnat ha som inackordering på sådana premisser?

Har väldigt svårt att tro att vem som helst vill/ vågar rida så nära lastbilar som dundrar förbi osv?

Att man dessutom inte äger marken som hagar och utebana ligger på känns ju inte det minsta säkert; vad gör man om det skulle ”skita sig” med arrendet?

Nej, jag är övertygad om att både detta och kanske även annat är orsaken till att en så här fin gård är så svårsåld, jag har sett objekt i otroligt sämre skick som kostat det dubbla.

Det som känns ännu retligare idag än då jag såg gården för första gången är att det sedan dess har byggts ett stort ridhus på andra sidan vägen, dvs typ 500 meter längre bort.

Detta ridhus tillhör den fina anläggningen där Archie och Birk stod 2 somrar i rad och jag kan inte tänka mig annat än att jag, hade jag köpt gården, hade fått lov att rida där- bara jag hade lyckats ta mig över vägen vill säga.

Men inte ens jag med min stensäkra häst skulle faktiskt få för mig att rida över och utmed en 90-väg- där går till och med min gräns och att lasta för att köra en halv kilometer skulle kännas minst sagt märkligt.

Nej, jag får glömma denna gård och trösta mig med att man bör sky så svårsålda objekt som pesten. För skulle man köpa det och sedan själv behöva sälja en dag- tja…då vet man vad som väntar….

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Bästa Hästen

    Tror faktiskt att det en gång i tiden startade på över 4mkr…Det man hade kunnat göra är ju att kolla om det finns möjlighet att köpa loss mark bakom och anlägga en ridbana där plus att sätta upp bullerdämpning – staket, häckar osv.

    När man funderat ut det lägger man ett lämpligt bud (det blir ju klart för säljaren ett smärtsamt lågt bud).

    Då återstår ju förstås problemet med åtkomst till ridhuset…men visst är det en väldigt lagom liten gård..:-)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Glömde ett litet ”fel” med gården till: GRANNEN :=)!

    Det ligger en fastighet otroligt nära boningshuset och personligen skulle jag önska ett ganska mycket längre avstånd till denna :=).

    Men det är ju en smaksak.

    Sedan TROR jag att skrotupplaget som också ligger granne är avvecklat, annars är ju inte detta heller något som man vill ha i sin närhet :=).

    Svara
  3. Aramis

    Till skillnad från andra tycker jag att huset saknar själ och mysfaktor 🙂 Ett riktigt trist hus i mina ögon, faktiskt!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Liv:

    Utifrån tycker jag att huset är ”acceptabelt” och invändigt kan man ju alltid riva ut ”hela skiten” om man så önskar.

    Men det jag har hört om huset är att det är väldigt ”gediget” byggt på alla vis och det är ju en av de viktigaste faktorerna tycker jag.

    Ingen hit att köpa en hus som är otroligt snyggt och mysigt men där pusten ramlar av, det finns sprickor i grunden, taket behöver läggas om osv (sådana gårdar har vi tittat på och de kostade typ 4-5miljoner).

    Med en så stor gräshage, ok ridbana, fint stall med bra boxar, gediget hus, pool, närheten till Malmö- ja då ÄR priset mycket billigt om man ”bara” kan bortse från ovan uppräknade ”fel” oavsett om huset ”saknar själ och mysfaktor”. Du vet ju liksom jag vilka ruckel man begär mycket mer pengar för i våra trakter…..

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Sedan ska jag kanske förtydliga vad jag menar med DRÖMGÅRDEN.

    Just ovanstående gård skulle ju inte vara min ULTIMATA drömgård utan det är sett till PRISET som jag ser det som en drömgård. För 3 miljoner får man knappt ett HUS i mina trakter, än mindre stall, ridbana och hage därtill.

    Hade jag haft säg 6-7 miljoner hade jag lätt hittat andra gårdar som är mycket, mycket finare på alla sätt och vis.

    Svara
  6. Aramis

    Absolut! Jag säger definitivt inte att det är något FEL på huset (ser gediget ut, absolut). Är säkert hur bra som helst med andra ord. Men för mig personligen är det inte ett ställe eftersom jag fullkomligen älskar hus med charm och hög mysfaktor – sedan kan ju även dessa hus vara byggda på ett alldeles exemplariskt vis med god grund, gediget arbete, etc etc. Bara för att det är charmigt och mysigt måste det ju inte vara gammalt och ruckligt. Sedan vet jag att dessa hus (som jag nämner) ofta är mycket dyrare (mäklare är ju inte dumma :o). Du ska få ett exempel på hus som jag tilltalas av (ledtråd: vitputsat, vasstak, bjälkar i tak…). Och VÄL är det väl att alla tycker olika :o)

    EXEMPEL 1: (OBS OBS OBS: LÄGET FÖRKASTLIGT, men vi snackar nu bara huset som sådant, bara för att demonstrera ”min” smak på hus).
    http://net.sfd.se/webpack/wpBildLista/Default.aspx?firmanr=27683&objgid=OBJ27683_1017125274

    EXEMPEL 2: Detta skulle jag kunna köpa PÅ STUDS!!!!!!!!!!!
    http://www.svenskfast.se/Pages/ObjectViewPictures.aspx?objectid=3MCIGJH6SPFAT1IV&referrer=hemnet

    EXEMPEL 3: DYRT DYRT DYRT DYRT och USELT läge – men om vi nu bara tittar på huset och stallet så är jag TOTALT SÅLD!!!
    http://www.hemnet.se/beskrivning/631742?r=3

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Liv:

    Kan bara instämma i att du valt ut fina hus som exempel, tror inte alls att vår smak skiljer sig åt egentligen men jag har fått inse att det jag verkligen VILL HA och det det jag KAN FÅ med min ekonomi är två vitt skilda ting.

    Det tredje huset/ gården tex tycker jag är superfint (kanske inte den gula färgen på huset- liksom inte heller det gula huset i exempel nummer 1 men det går ju att måla om) men 13 miljoner?!?!?!!?

    Vem f..n (ursäkta) har råd att köpa ett sådant hus med ens 2 hyfsade månadslöner? Inte jag och min man i alla fall…

    Svara
  8. Mumma

    Jag har som sagt inte riktigt samma smak som Liv.. jag gillar varken halmtak eller för mycket trä i inredningen inomhus framförallt inte träfärgat trä!!
    Pool är ett jättjobb och hur ofta används den om den inte är inglasad i vårt klimat? Burr..
    Det finns en gård jag skulle köpt om jag hade pengar och det är där vi stod med våra hästar tidigare – Björkliden.. Kanonläge (vägen stör faktiskt inte alls mer än på vintern när bilarna strålkastare skapar skuggor som hästarna tror är farliga)välordnat stall 5 stora boxar, spolspilta som även kan användas som utebox, fina hagar både grus och gräs plus jättefin dressyrbana med ett underlag som i princip alltid går att rida på oavsett väder.. såvida det inte är snö i mängder, huset är helt ok men som du Birgitta säger så kan man ju riva ut allt om man vill, nyrenoverat kök m m.. Många förråd, uterum etc etc – ligger på hemnet nu och har visning nästa vecka.

    Svara
  9. Birgittas hästsida

    Mumma:

    Just pool, som verkar vara den nya ”innegrejen” att anlägga om man bor i hus skulle jag helst inte vilja ha eftersom jag tror att njutningen inte motsvarar arbetsinsatsen och framför allt inte kostnaden. Min man badar/ simmar aldrig i pool, vi har inga barn så det skulle ju bara ha blivit ett nöje för mig- ett aldeles för dyrt sådant för 1 person.

    Vad gäller gården du refererar tll:

    http://net.sfd.se/webpack/wpBildLista/Default.aspx?firmanr=19268&objgid=OBJ19268_1047283092

    så kostar den 3.850.000 och med de renoveringar jag skulle vilja göra (läs: riva ut ALLT, ALLT, ALLT inomhus- måla om, lägga nya golv, byta ut kök, badrum osv….)tja…då blir det ganska många pengar till.

    Sedan såg huset ganska ”sunkigt” ut från utsidan och frågan är hur mycket jobb det finns som behöver göras med ett så gammalt hus.

    Annars är läget, stallet och utebanan enorma plus.

    Nej, jag har förstått att det inte lär bli någon hästgård för min del, de kostar helt enkelt för mycket pengar har jag fått inse.

    Idag är ju räntorna så låga som de kan bli men det är ju bara en tidsfråga innan DET ändrar sig och då vill i alla fall jag inte sitta och käka knäckebröd och avboka träningar för att ha råd att bo.

    Svara
  10. Aramis

    Jag följer den här husdebatten med stort intresse. Ovanstående röda tegelhus kan vara bland det värsta jag skådat :o) Jag skulle börja med att riva ner hela huset, jämna det med grunden så att säga. Sedan skulle jag bygga mig ett vackert stenhus med mitt älskade vasstak :o)

    Svara
  11. Birgittas hästsida

    Ja, man får se mycket gräsligt under husletandets gång :=).

    FURU är väl mitt hatobjekt nummer ett, särskilt när den är sådär orange :=).

    Mycket kan vara svårt att åtgärda/ ändra/ renovera men hur svårt kan det vara att måla över orange furu :=)? Gården vid Björkliden hade några sådana härliga exempel (några av innertaken).

    Andra hatobjekt är BÅRDER (jättesvåra att få bort och fanns i så gott som alla rum i vårt hus när vi flyttade in), cementplattor utomhus (gärna med rostmärken efter något), valv (huuuu- sååå 80-tal)- ja listan kan göras oändlig egentligen (sa smakpolisen).

    Det sorgliga tycker jag är när man ser att den som bor i huset PRECIS har gjort vid kök/ badrum och så är det så ohyggligt gräsligt att man hade slitit väck skiten innan man kom innanför dörrarna om man köpte huset- snacka om bortkastade pengar…

    Ja ja- det var det där med smaken och baken….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>