Fredag- köldchock och lite bilder

I morse fick jag åter igen en köldchock (när ska det sluta????) – det var bara 2 grader varmt (dvs kallt) när jag åkte till stallet.

Vädret var i alla fall otroligt vackert, solen var redan uppe och man kunde ana att det skulle bli en strålande dag- vilket det inte blev; det har ösregnat länge därefter….

Jag tog ut djuren på en lättare uteritt, det blev mycket skritt men även lite trav i olika tempon och försök till lite mer samling och kandens och en härlig galopp.

Archie bevisade än en gång hur stencool han är och det upphör jag aldrig att vara tacksam över.

I början av ridturen var vi tvungna att rida förbli ett helt menageri med byggjobbare som höll på med något grävarbete utmed en av grusvägarna som vi brukar rida på (de är tydligen lika morgonpigga som undertecknad?). 3 grävskopor var i full gång med att flytta jordhögar och de svängde med sina ”armar” hit och dit.

Visst tittade Archie till men vi tog oss förbi utan minsta problem och det var som sagt verkligen skönt.

Jag hade i annat fall fått rida tillbaka och rida en helt annan, mycket längre omväg för att kunna rida på annat än asfalt och klockan 05.15 har man inte riktigt tid med sådana plan-ändringar, inte när man har ett jobb som väntar på en i alla fall.

Jag rider faktiskt i otroligt vackra omgivningar som bilderna tagna med min I-phone tyvärr inte kan göra riktig rättvisa (den tar bättre kort på riktigt nära håll).

Lite John Bauer över denna bild tycker jag….

Ännu en vy…

Här försökte jag att ta kort på grävskoporna mm på hemvägen (då jag tog en annan längre väg för att slippa rida förbi dom igen) men avståndet blev för stort.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Aramis - En dressyrblogg

  Men GUUUUUUD så fina foton! I-phonen imponerar VERKLIGEN när det gäller fotografering! Sanslöst vackert! Nu måste jag fråga dig: VAR RED DU?????? Känner överhuvudtaget inte igen mig och blir genast till mig i trasorna; Finns det vägar som jag alltså missat?

  Svara
 2. Therese

  Oj vad du är morgonpigg (har precis börjat följa din blogg, så alla andra kanske redan är medvetna om det)!! Härligt att rida i sån vacker miljö i soluppgång! (och det här är inte en kommentar av ”beundran-karaktär”, du behöver inte skriva nåt snällt, eller ens alls, tillbaks till mig!) =)

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Liv:

  Jag red på gamla banvallen, du vet där första sträckan har så himla bra underlag (som någon la ut förra året, nästan som gummiflis) och mot den gamla skjutbanan.

  Fast så länge de håller på gräver på vägen dit hade jag INTE ridit där om jag var du :=).

  Tänkte på dig och Aramis i morse och med tanke på hans elektricitet i vissa sammanhang hade jag inte gett mig på att rida förbi mega-grävskoporna Allan in action.

  Therese:

  Jag försöker rida på morgonen innan jobbet året runt. Inte för att jag är särskilt morgonpigg men jag hade tyckt att det var ännu jobbigare att rida efter jobbet. Då brukar jag oftast vara väldigt trött och tycker att det är skönt att ha ridningen avklarad. Min självdisciplin är enorm :=)!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>