Måndag- förberedelse inför tisdag och Hejdå Hööks!

I morse red jag ett bra dressyrpass med ”det gamla vanliga”- skolor, skänkelvikning, förvänd galopp, övergångar osv.

Jag får bara hoppas att Ebba tycker att det ser lika bra ut imorgon och att vi inte har ”förfallit” rent under de veckor jag inte tränat.

Archie fick nya skor idag (den som kunde unna sig det var 8:e vecka för 1000:–…….) och gick därefter i hagen som vanligt.

Själv var jag extremt trött när jag kom hem efter jobbet och kanske bidrog en kontrovers jag hade med personalen på Hööks i Malmö till detta; jag blir trött av tjafs.

Hade köpt ett schabrak för 179:– där i förra veckan och i morse när jag använde det visade det sig att det inte alls låg bra utan korvade sig.

När jag ville lämna tillbaka det började personalen tjafsa om att det var några hårstrån på det (svart undersida och jag såg inga hur jag än glodde).

De tyckte inte att de kunde sälja ett använt schabrak och förslog att jag kunde sälja det vidare varpå jag blev så trött att jag bara lämnade schabraket och gick min väg- sååå viktiga är inte 179:– för mig men bemötandet av någon som varit kund där sedan affären öppnade för ”tusen år sedan” var desto viktigare (läs: de har absolut tappat mig som kund framöver) .

Att man inte vill ta tillbaka en produkt som en kund är missnöjd med är en sak men hur man bemöter personen…ja, där fanns mycket i övrigt att önska….

Detta blev droppen eftersom jag redan handlat gud vet hur många grejer där som inte hållit måttet av olika anledningar.

Ett par läderridstövlar sprack i dragkedjan efter nästan ingen användning alls, en lädergjord gick sönder efter första användningen osv och jag orkar inte köra omvägar för att lämna tillbaka grejer och dessutom tjafsa med korkad personal.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frela

    Testa My One i stället i St Bernstorp – lite dyrare än Hööks men ok.. annars är ju Flädie den bästa ridshopen härnere tycker jag!!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Att jag har handlat så mycket på Hööks i mina dagar beror till stor del på att jag tidigare hade hästen uppstallad hundratalet meter därifrån- dvs det var bara att ”kvista förbi” när jag ändå var i stallet.

    Även nu, eftersom jag jobbar i Malmö, kan jag inte påstå att jag måste köra JÄTTELÅNGT för att komma dit men ändå tillräckligt för att jag inte ska ha lust att springa där titt som tätt.

    Nej, tacka vet jag Gekås i Ullared. Så otroligt mycket grejer jag har köpt där till ofta en tredjedel av priset om man jämför med Hööks och jag har då aldrig haft något att anmärka på någonting.

    Nackdelen är givetvis avståndet till Ullared; man kör ju inte 20 mil enkel resa bara sådär precis.

    Svara
  3. Aramis

    Jag kan bara hålla med Mumma – VARFÖR kör du inte till Bernstorp? Supernära stallet och mycket fina kvalitet!!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Liv:

    Det har helt enkelt aldrig blivit av.

    Det är inte så att jag behöver hästgrejer ”titt som tätt”- handlar ju upp stora lager när jag är i Ullared :=).

    Men jag ska absolut besöka denna affär framöver, har bara inte tänkt på att den ens finns.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>