Tävlingsrapport

Sådär ja; nu kan jag äntligen relaxa i min kära soffa, nyduschad och ombytt. Det var verkligen skönt att få av sig den svettiga tävlingsmunderingen, vädret idag har varit minst sagt varmt.

Under förmiddagen medan maken och jag tog en cykeltur med Soya var det ganska mulet vilket passade oss alla bra, Soya blir lätt flåsig så fort solen börjar steka sin superkondis till trots, men sedan steg temperaturen snabbt.

Jag var på tävlingsplatsen i god tid vilket visade sig vara mycket klokt eftersom en del ekipage hade strukit sig i sista stund.

Min ritt genomfördes redan strax efter 19.00 och jag kände mig ganska nöjd när jag skrittade ut från banan.

Underlaget var lite stumt (och hemskt dammigt) så travökningarna blev ganska blygsamma men annars tyckte jag att det mesta flöt på bra. Archie fick också bra ”plats” inne på banan, ibland känns 20x 40 sååå trångt för honom och ibland inte alls.

Min vana trogen lastade jag snabbt in hästen i släpet och drog av mig stövlar, hjälm och ridjacka men det skulle jag inte ha gjort.

Fick reda på att jag ledde när det var ett ekipage kvar och de 3 bäst placerade skulle infinna sig på prisutdelningen till häst.

Väl där fick Archie ett mörkblått fleecetäcke och jag en pall (bild kommer imorgon).

Och nu ska ni höra denna dagens sammanträffande vad gäller mina priser:

Vad gäller täcket så fastnade Archie med det täcke han vann senast när vi åkte till träningen i tisdags så det gick sönder så ett nytt dito passade ju bra.

Och pallen…. ja, när jag kom fram till tävlingsplatsen såg jag ett ekipage som hade med sig en egen lite träpall (de som säljs på IKEA och som finns i många stall).

”Ja…en sådan skulle man kanske köpa sig” tänkte jag när jag såg den, jag som inte suttit upp på ”traditionellt” vis de senaste 20 åren.

Inte för att jag inte KAN men en pall eller dylikt (släpets lastlucka tex) är mycket skonsammare för både häst, ryttare och stigläder.

Så ni förstår att jag var nöjd med mina priser liksom givetvis med själva placeringen och procenten (70%). Vi fick flera 8:or och det är ju alltid kul tycker jag.

http://www.sbhf.nu/tavling/tavling_filer_dressyr_2010/Resultat_dressyr_100606.html

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Natalja

    Åh, Va roligt!!
    Förstår att det var en efterlängtad seger och 70 % det är minsan inte illa.
    Grattis grattis!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>