Måndag- regn!

Även väderleksprognosen för idag stämde- det har ösregnat i flera timmar.

Elaka Birgitta satte inte på sin häst något regntäcke ändå- det var trots allt + 12 grader klockan 06.00 i morse och säkert ännu varmare under dagen och sååå bortklemad vill jag inte att Archie ska bli.

Hur överlever hästar på betet förresten? Ja, dom äter sig så klart varma men å andra sidan så står ju inte Archie i sin hage utan mat dygnet runt så han kommer säkert också att klara livhanken :=).

Annars är det vilodag som gäller idag- inte för att gårdagens ritt var särskilt ansträngande men det får ändå vara någon måtta på dressyr-tragglandet och någon uteritt i ösregn kände jag inte behov av i morse.

Jag är ju lyckligt lottad med en häst som kan ”stå” (läs: inte bli riden) i veckovis och sedan ändå vara lika snäll och glad när man sitter upp så jag känner inte att jag måste rasta honom till varje pris och det är väldigt skönt faktiskt.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Även om jag ibland skulle önska en mer energisk häst så avundas jag inte de som berättar att de dagen efter deras häst har stått/ vilat har fullt sjå med att över huvud taget komma till arbete. Eller de som måste longera innan de vågar sitta upp- både hemma och på tävling, de som knappt vågar rida ut sin egen häst osv.
    Det verkar i mina ögon både JOBBIGT och TRÅKIGT (och begränsande givetvis).

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Om du vill veta min åsikt så vågar jag påstå att en majoritet av alla hobbyhästar hade gått lika bra och tom bättre med mindre kraftfoder i buken. Min tävlingshäst klarar sig tex på några nävar havre. Konstigt:-)……

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>