Tisdag- tidsschemat höll!

Som ni säkert anar vill det till att man är hyfsat strukturerad om man ska hinna rida innan jobbet, i alla fall om man börjar runt 7-8-snåret och inte vill stiga upp innan gryningen.

Idag kunde jag konstatera att mitt tidsschema höll perfekt- det är ju inte alltid det gör det av en eller annan anledning:

04.15- klockan ringer, jag stiger upp, klär på mig, tvingar upp även Soya ur sängen.

04.35- framme i stallet. Fodrar 7 hästar med ensilage och kraftfoder. Mockar och strör till Archie medan han står på stallgången och äter sitt ensilage. Sätter på mig stövlar, borstar av hästen, sadlar och tränsar.

05.15- sitter till häst.

06.00- dressyrpasset avslutas och vi skrittar ut

06.15- jag hoppar av, slänger in Soya i bilen, tar av mig själv och Archie ridutrusningen, ställer in den sistnämnde i boxen.

06.25- hemfärd, dusch och hårtvätt, byte av kläder. Ger Soya frukost och tar fram mat som jag ska äta på jobbet (frukost och lunch).

06.45- kör till jobbet

Ja, ungefär så här ser mina morgnar ut om allt flyter på :=).

Idag blev det ett dressyrpass då jag red utan stigbyglar hela passet- lite ”fusk” eftersom jag tycker att detta är mycket lättare men man behöver ju inte alltid göra allting svårt för sig :=).

Övergångarna mellan galopp och skritt har förbättrats mycket tycker jag. Tidigare var de minst sagt abrupta- ett ord man sällan använder till vardags men som verkligen passar in på dessa övergångar- medan de numera är mycket mjukare och harmoniska.

Vänstergaloppen är fortfarande inte lika bra som den högra vilket framför allt märks i förvänd galopp men detta är något jag jobbar med och ändå tycker att jag har förbättrat till viss del.

Skolorna och skänkelvikningarna går också bättre med framför allt bättre energi.

Jag försöker också få in lite mer samling i traven under passen, Archie har inte detta ”i sig”, i alla fall inte om man med samling inte menar att det bara ska gå långsammare ha ha….där är han världsmästare…Nej, det är kadensen jag letar efter och det är ett långsiktigt arbete innan det blir perfekt :=).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>