Onsdag- uteritt enligt tidschemat

Även idag höll tidsschemat och jag satt på min kontorsstol ganska exakt 07.00.

En uteritt hade hunnit avverkas- den började med lite regn som tack och lov upphörde för ni vet ju vad Soya tycker om att bli blöt- INTE!

Idag låg fokus på ren konditionsträning samt att gå på varierade underlag- det går inte an att för jämnan muppa omkring i ett underlagsmässigt tillrättalagt ridhus 8 dagar i veckan!

Jag tänkte ut en runda som tog ganska exakt 1 timme att rida och det blev långa sträckor i trav och galopp (i hoppsadel och med hack) samt 10 minuters avslut i skritt på asfalt.

Hittade en smal stig omgiven av och delvis täckt av mycket högt gräs och insåg att jag hade odlat upp en plätt på detta vis om jag hade haft egen mark. Det gör susen för bakbens-lyftet kan jag lova- ungefär som att rida i djup snö.

Tyvärr kan jag inte börja rida omkring på böndernas åkrar för att uppnå samma effekt :=) så jag fick nöja mig med denna lilla stig.

Läste förresten på ett annat forum att en av mina bloggläsare blivit inspirerad till att rida med sin hund i sele efter att ha läst om mina turer med djuren här.

Till denna läsare och andra kan jag tipsa om att förutom selen använda en longeringslina och inte koppel.

Dels är kopplet för kort (i alla fall mina) och dels kan man ”förstöra” det under ritten om det nu ÄR så långt att det kan släpa i marken.

Jag använder numera en gammal longeringslina som jag inte är rädd om (de som kostar en femtiolapp typ) och bryr mig inte om den släpar i marken och blir smutsig.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sanna

    Ett annat tips är ett flexikoppel. Släpar definitivt inte och ingen risk att häst eller hund trasslar in sig

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, om man rider med tyglarna i en hand går det utmärkt med flexikoppel. Vill man däremot rida ”riktigt” blir det för otympligt med flexikoppelets stora handtag och tygel i en och samma hand.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>