Är det för dyrt att tävla?

Givetvis en omöjlig fråga att svara på generellt– det beror väl på vem man frågar osv men jag undrar ändå….

För ett tag sedan undrade en blogg-kollega varför det (enligt henne) var så få anmälda till olika regionala LA-klasser som hon hade tittat på.

En teori som framlades var att en majoritet föredrar att rida lokalt eftersom den licensen är mycket billigare.

På tävlingen i helgen hörde jag också några diskutera att det var ovanligt lite anmälningar till dressyrtävlingar över lag och när jag tänker till och tittar efter så stämmer det nog.

Frågan är vad detta beror på?

Jag kan ju inte tänka mig att antalet ryttare som tycker om dressyr har minskat bara så där så det är nog ingen förklaring.

Kan det vara så enkelt att ”folk” tycker att det är för dyrt?

Jag vet inte om det är så eftersom jag själv aldrig reflekterar över vad en tävling kostar- jag bara skickar in anmälan typ.

Om klassen sedan kostar 120 eller 140 kronor är mer eller mindre egalt men alla kanske inte tänker så?

Hur prispengarna idag står i proportion till anmälningsavgiften har jag heller ingen aning om.

Dels har man aldrig under minda mer än 20 års tävlande kunnat ”tjäna” något på att tävla på min nivå och dels tävlar jag numera oftast på lokal nivå där det inte finns några prispengar alls.

Vad tror/ tycker ni? Är det för dyrt att tävla och är det kanske därför startfälten minskar? Eller ni kanske inte alls upplever att startfälten minskar?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>