”Nya” modegrejen bland hästfolk och andra- gummistövlar!

En vän pratade nyligen så drömmande om Hunter-stövlar att jag nästan trodde att hon hade förväxlat dom med de finaste Manolo Blahnik eller Louboutin-sandalerna…..
Fram tills för kanske 1-2 år sedan var gummistövlar i min värld GRÖNA eller BLÅ , av märket TRETORN och användes när det regnade ute och man var tvungen att gå omkring i lera, vattenpölar osv.

Gummistövlar var inget man frivilligt satte på sig, de sågs mer som ett nödvändigt ont för att slippa förstöra skor och andra sko-don och man hade tex aldrig fått för sig att ”gå på stan” iklädd dessa tingestar.

Sedan hände något- jag vet inte vad- men plötsligt finns det gummistövlar i alla möjliga färger och med olika mönster, priset har tiodubblats OCH både hästfolk och andra kan numera ses vandrande i dessa på alla möjliga och omöjliga platser.

Själv är jag förundrad.

Förvisso är de nya modellerna mycket snyggare än de stövlar jag hade som ung men priset för många modeller är minst sagt avskräckande (det finns inte i min värld att betala en tusenlapp för en gummistövel) och framför allt begriper jag inte hur man kan vilja gå omkring i dessa svett-framkallande fotbeklädnader någon längre stund.

Att gå i gummistövlar är både stumt och svettigt- rena döden för ens fötter anser jag.

Ok om det som sagt regnar ute och man ska gå och ta in en häst från en lerig hade- då förstår jag verkligen om man inte traskar ut i läderridstövarna men att gå runt på stan eller för den delen i ett stall hela dagen med gummi runt fötterna- nej URK!!!

Här kanske ordspråket ”vill man var fin får man lida pin” förklarar fenomenet, jag vet inte.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgittas hästsida

  Men herregud Ann :-)!

  Vi brukar tycka lika om det mesta men här måste jag protestera!

  Gummistövlar en hel dag på ett kontor?!?!?!

  Why????

  Att du går med stövlar utomhus i regn är helt OK men man kan ju ta med sig andra skor att ha på sig inomhus.

  Jag hoppas att du inte tar emot KUNDER iförd stövlarna :-)?!?!?!

  Hade jag mött någon med gummistövlar på ett kontor (hur snygga de än hade varit) hade jag verkligen skakat på huvudet.

  Att något är SNYGGT betyder inte per automatik att det passar sig överallt och i alla miljöer. Sitter du med snygga ridbyxor också på jobbet *GARV*?

  Svara
 2. AnnH

  Ja! Det har hänt när jag har glömt mina vanliga byxor! Det fanns f ö en tid (fast det var iofs 90-tal tror jag) då icke ridande hade både ridstövlar och ridbyxor, oftast dock var för sig. 🙂

  I reklambranchen – och som kreatör – är det ingen varken kund eller medarbetare som höjer på ögonbrynen varken åt gummistövlar eller eventuella ridbyxor! 🙂

  Fast visst, idag har jag gummistövlarna men går i strumplästen inne på kontoret. Det brukar jag göra ibland oavsett skor.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Ja, du har nog rätt i att du som dels egen företagare och dels verksam i den bransch du är kan ta ut svängarna lite mer.

  Som exempelvis banktjänsteman eller för all del på ”mitt” kontor inom socialtjänsten tror jag inte att det hade setts med blida ögon om man kom iklädd vare sig gummistövlar eller (ej hästluktande) ridbyxor *SKRATT*.

  Jag har inte för avsikt att prova i alla fall :=)!

  Svara
 4. Anonymous

  Jag tycker faktiskt att AnnH har helt rätt – det är aldrig fel att gå i gummistövlar – jag har använt mina Hunter Tall Black nästan dagligen hela sommaren – på stan – på jobbet – på fritid – det är så bekvämt och bara såååå snyggt och häftigt.
  Ingen i omgivningen har reagerat negativt – bara positiva kommentarer med en och annan efterföljare. Att det ibland kan bli lite fuktigt om föttertna efter en hel dag tycker jag bara ger litet extra krydda på tillvaron.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>