Tisdag- träning av en hösäck

Idag var det äntligen dags att träna för Ebba igen, det var 14 dagar sedan sist, dvs på tok för länge enligt mig.

Men vid ytterst få tillfällen kan det bli så av olika anledningar, annars tycker jag att just Ebba är den av de tränare jag haft genom åren som varit mest flexibel och som nästan alltid kan hitta en lucka i sin kalender vilket jag uppskattar mycket.

Det var väldigt varmt i ridhuset och Archie blev genomsvettig nästan direkt, något han inte alls blir under mina morgonritter hemma.

Värmen gjorde honom lite lojare än vanligt men jag tycker ändå att han har piggnat på sig lite om jag jämför med hur han kan bli när det är varmt.

Ebba tyckte att jag har ”säckat ihop” igen och ”tvingade” mig att rida med spöt bakom ryggen en stund för att känna in hur jag SKA sitta.

”Spöridningen” var inte det minsta bekväm och kändes statisk och fastlåsande men vi enades om att jag måste ta fram mitt resår och börja rida med det igen.

Om ni googlar på PROVALLI ser ni hur detta resår fungerar och till skillnad från det statiska spöet erbjuder resåren ett skönt stöd och möjlighet att röra armarna så som man behöver när man rider :-).

Nu blir det inte träning förrän om en vecka- jag ska tävla på lördag och vill därför rida själv på fredagen och nästa fredag tävlar Ebba.

Men sen hoppas jag på att återuppta frekvensen 2 gånger i veckan- det gäller att passa på när tävlingssäsongen ligger lite på sparlåga under sommaren och även då jag själv kommer att ha semester.

Till hösten och vintern får jag se hur ofta jag orkar köra- det handlar inte bara om pengar för min del utan också att hela kvällen ”går” om jag ska köra iväg. När det är ljust ute länge känns detta lättare men jag får som sagt se…..

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>