Torsdag- i solen!

 
Vaknade till strålande solsken och även om det var lite kyligt så kommer det säkert att bli lika varmt som det var igår efter de första morgontimmarna- härligt!

Tog ut djuren på en uteritt- här ser vi hur ”Soya tar tätet” i sin longeringslina.

 
Jag ska väl säga att man nästan aldrig möter en enda bil så här dags på morgonen (runt 05.15), därav den lite nonchalanta vandringen mitt i vägen.
 
Vi red som vi brukar, i alla gångarter….
 
….mötte några får som blev mer rädda för Archie än han för dom och….
 
….avslutade ritten med att hoppa studsserien i ridhuset.
 
Jag har ju inte hoppat på många veckor nu och vill gärna komma igång igen eftersom jag dels anser att hoppning (framför allt serier och så kallad gymnastikhoppning) är ett väldigt bra sätt att få hästen att använda ryggen och lära sig att lyfta på benen men också en rolig omväxling i arbetet mot en allt starkare och mer lösgjord häst.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Hos oss tar Zahra nästan alltid täten. Hon befinner sig en koppellängd framför mig, medan Hilda befinner sig en koppellängd bakom eller precis jämte mig. Ibland travar de fint sida vid sida, Zahra till vänster och Hilda till höger.

    Mina hundar är inte morgonpigga och runt klockan 05.15 sover de som bäst. Förut gick jag upp vid den tiden, men hundarna vägrade visa att de var vakna. Klockan 06.15 fick jag knuffa ut dem ur sängen för att få ut dem på morgon kissning. Zahra är dock lättare att få upp än Hilda, som är en riktig lathund. 😉 Får de sova som de vill går de inte upp före klockan 11.00.

    Hälsningar
    Görel Hilda och Zahra

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Då är dina hundar EXAKT som Soya Görel:-)!

    Soya GÖMMER sig ibland under täcket för att slippa gå upp i ottan :-), då får jag bära ner henne från ovanvåningen.

    11.00 är nog omkring den tid hon skulle välja att stiga upp men maken och jag kan inte alltid ta hänsyn till en sjusovare :-).

    Svara
  3. Anonymous

    Jag tänkte väll det. Soya är som andra whippar, riktiga sova-och-ta- igen-sig-hundar, för att sedan ge allt i det de gillar näst bäst (efter att sova) nämligen springa!
    Katter sover ju mycket, tror nog att whippar sover minst lika mycket. 😉

    Hälsningar
    Görel Hilda och Zahra

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>