Ännu en veterinärrapport

Jaha…dags för ännu en veterinärrapport!

Som ni förstår hade jag gärna varit utan veterinärbesöken som alltför många blogginlägg handlat om men nu är det ju som det är….

Om man ska finna en tröst i eländet så har det ju i alla fall vid de 2 senaste skadetillfällen varit rena olyckshändelser som skulle ha kunnat hända vilken häst som helst höll jag på att säga och hellre det än att man ska fundera över om man har överansträngt eller ”felridit” hästen på något sätt.

Hur som helst så var det veterinären själv som föreslog att jag skulle komma så här pass snabbt (jag ringde igår)- han trodde ju att Archie skulle vara ohalt redan och eftersom han inte var det ville han röntga hoven för att utesluta sprickor.

Innan röntgen klämdes Archies ben igenom ordentligt och han visade inga som helst reaktioner när man klämde på senorna men verkade däremot lite irriterad över sitt sår.

Böjprov visade ingen förstärkt hälta- skönt!

Röntgen var också helt ua- om inte annat har jag vid det här laget en hel drös med plåtar på klinken på alla möjliga delar av Archies ben och alla plåtarna är hur fina som helst.

Ordinationen blev fortsatt skritt-vila i en vecka, sedan LOVADE veterinären att Archie skulle vara fit for fight och de orden kommer han att få äta upp om de inte stämmer :=).

Skämt å sido men det är så otroligt skönt att ha en så väletablerad klinik-kontakt som dessutom förstår hur hispig jag blir när Archie inte mår bra.

Archie är tydligen dessutom en av klinikens mönsterpatienter och det är ju alltid roligt när ens djur uppskattas.

Nu ska vi tömköra på i det förhoppningsvis fortsatta sommarvädret och som sagt verkligen hoppas att veterinärens spådom slår in till 100 %!

Inget hetsar upp min gosse. Han passar på att ta en tupplur i väntan på undersökning.

Lilla Pippi väntar också på att hennes häst ska bli undersökt.

Det skadade benet.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>