Alla har inte samma tur som Archie och jag

Jag ska inte sticka under stol med att det känns otroligt retligt att Archie är halt på grund av något så banalt som att han snubblade till i skritt på lång tygel.

Hade det skett över ett 140-hinder, i full galopp på en stubbåker eller i seriebyten så hade min förståelse för att olyckor kan inträffa varit större samtidigt som det faktiskt är ett ganska välkänt faktum att hästar kan skada både sig själv och sin ryttare mycket allvarligt i just den långsammaste gångarten.

Och hur retligt jag än tycker att alltihopa är så inser jag ändå att jag måste vara mycket tacksam över att det hela inte gick ännu värre än vad det gjorde.

Samma dag som jag var hos veterinären med Archie senast läste jag om en tjej som inte hade samma tur med sin häst som jag.

Tjejen hade ridit sin häst dagen innan. Efter avslutat ridapss ville tjejen skritta av hästen utomhus och medan hon gjorde detta snavade även hennes häst till.

Till skillnad från Archie blev denna häst, 19 år gammal, mycket halt omedelbart och tjejen fick som tur var en veterinärtid redan nästa morgon.

Väl på klinik röntgades kotan och veterinären kunde inte annat än konstatera att hela kotan bestod av ett enda splitter invändigt!!!!

Det var ”bara” till att ringa efter nödslakten och så fanns inte den hästen mer!

Jag tycker så otroligt synd om tjejen!

Tänk själva….ena dagen är man ute och skrittar i godan ro och morgonen därpå har man ingen häst!

Tyvärr är det ju precis sådant här som kan inträffa när man har djur så därför är jag som sagt ändå tacksam över att Archie står på benen!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    God middag, hoppas att din Archie frisknar till fort. Stakars flicka ja så fort kan det ändra sig i livet från en dag till en annan.

    Så jag ”springer” omkring tacksam nästan jämt

    Ha en härlig dag och njut av det fina vädret
    Mimmis

    Svara
  2. annakarlegard

    Oh..sådant ger mig riksångest!! :-O Usch, stackars tjej. :´-(

    Ska själv strax åka ut och inspektera Hedwigs hf kota. Lite svullen i den efter träningen i torsdags-känns sådär..Helt ren visserligen men någon liten överansträngning är det förmodligen. Blir skritt i skogen nu några dagar så får vi se vad som händer.

    Här några filmsnuttar på oss förresten.
    Tävling (Någon snodde min mjuka, elastiska, lösgjorda häst på vägen från framridningen till banan och gav mig den här mer träaktiga…elakt gjort tycker jag!
    http://www.youtube.com/watch?v=KxORq9GIrWg
    Programridning:
    http://www.youtube.com/watch?v=4FNZjaDSK6Y
    Nästa vecka kommer ET o sen är det även dags för tandis. 🙂
    Ha en fortsatt skön helg!
    /Anna

    Svara
  3. Prick

    Nä, saker å ting kan verkligen ta olika vändningar. En bekants häst tävlade och vann (sin livs första vinst) men var inte fräsch efter och det visade sig att han hade en spricka i kotbenet. Nu ser de fram mot ett års konvalecens…

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Anna:
    Kul med filmer, tack!
    Visst är det styggt när någon byter ut ens häst innan man ska in på banan.
    Min häst blir ibland dopad med sömnmedel när HAN ska in på banan….vänta bara tills jag hittar den skyldige :-)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>