Fredag- de glada vandrarna!

I morse gjorde vi som så många gånger förut- begav oss på en skön tömkörningsrunda i vackert väder och lika vackra omgivningar.

Efter 1 timme var vi tillbaka i stallet- välmotionerade alla tre.

Jag har av en mycket duktig hundkapptränare fått rådet att gå raska promenader med Soya hellre än att låta henne springa ”vind för våg” och även vad gäller både hästar och människor är raska vandringar erkända motionsformer.

Att skritta är bra för hästens kondition och för människor som vill gå ner i vikt rekommenderar man gång framför löpning, det bränner mer kalorier.

Jag njuter av att det nu är så vackert väder utan att de eländiga flygfäna har invaderat oss. ÄN ska kanske tilläggas fast eftersom jag inte stått i detta stallet sommartid (flyttade ju hit i oktober) så vet jag inte om och i så fall hur besvärande flugor, knott och annan skit är.

Som det är nu går Archie i hagen ungefär 10 timmar om dagen, först ca 7 och därefter ytterligare 3 efter en matpaus. Det känns helt lagom med detta upplägg och Archie verkar trivas utmärkt.

Att det är midsommar hade gått mig spårlöst förbi om det inte vore för ett helt öde Staffanstorp i eftermiddags.

Själv är varken jag eller maken några högtidsfirare, vi behöver inga ”ursäkter” för att äta gott och eftersom jag är helnykterist så behöver jag inga skäl att supa till heller :-).

Vi grillade lax, fläskfilé och lite korvar, åt god glass som efterrätt- det var vårt ”firande” av en extra ledig dag.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>