Veckan som gått i text och bilder

Även om den här spelevinken ser nöjd och glad ut kan jag inte påstå att han gjorde mig varken nöjd eller glad i förra veckan.

Jag hade hoppats och trott att Archie skulle vara ohalt och fit for fight men så var inte fallet (fallet= vilken ordvits i sammanhanget förresten).

Jag har alltid hävdat att Archie är en hårdhudad tuffing men antingen har han blivit mer klen med åren eller så fick han verkligen en rejäl smäll på sitt ben när han snavade för veterinärkollen förra torsdagen visade att han fortfarande inte travar helt rent.

Nu är i alla fall hoven röntgad, senorna ultraljudade och böjprov visar ingen förstärkt hälta så förhoppningsvis ska det onda släppa och jag kan börja rida om några dagar.

Efter att detta underbara hö, som lukade sååå gott, hade skördats fick vår anläggning en ny ridbana, se nedan.

Jag är lite ”dubbel” i hur jag ska förhålla mig till banan- å ena sidan skulle jag önska ganska mycket regn för att den ska mjukas upp och bli mer ridbar men å andra sidan vill om inte annat JAG ha sol och värme efter så många månaders kyla.

Nu när värmen äntligen har kommit så blir det också mer tid i trädgården och grillen har gått på högvarv under ledigheten.

Min nya favorit är lax i folie men även några grillspett går alltid ner.

Att en skåpbil kan byggas om till mycket fick jag bevis på i lördags då Soya och jag var i Tommarp för hennes första hundkapptävling (där hon för övrigt och föga förvånande kom sist :=)).

Detta fordon såg ut att innehålla allt en hundkappare rimligtvis kan behöva och så även några burar med de viktigaste attributen- själva hundarna!

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Jag är verkligen ingen soldyrkare och tycker det är nästintill olidligt med solhetta/insekter å sånt. Gillar runt 15 grader =) men gärna sol!

  Här har bromsen vaknat till ordentligt och de är verkligen snabba, hänger lätt med i trav och lite långsam galopp!

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Prick:

  Lika mycket som jag hatar och knappt uthärdar vinter och kyla älskar jag sol och värme.

  Även då ”normala” människor inte skulle få för sig att rida en meter kan jag sitta i ett kokande ridhus och trimma. Jag vet ju att både jag och hästen kan duscha efteråt :=).

  Givetvis underlättar det mycket att jag rider så tidigt på morgonen.

  Jag hoppas att broms och andra flyfän INTE vaknar alls här.

  På ridskolan i storstan flydde dom väl avgaserna för vi hade ytterst lite av dessa äckel-kryp men här vet jag inte hur det blir.

  Tycker det är såååå hemskt och trist på alla vis om man skulle behöva hålla hästarna inne under den härligaste tiden med gräs och ljusa kvällar ”bara” för att insekterna är så ettriga. Men så har jag ju läst att vissa har det.

  Svara
 3. Frela

  En liten hälsning från ett soligt Rhodos kommer här!!
  Det där med att ha hästarna inne på dagen är inte så fel i vårt land – de kan ju i stället gå ut vid 5 och vara ute hela natten för det är ljust till 24 på många ställen.. äta gräs går vilken tid som på dygnet.. Jag har varit en del i Norrland (Vilhelmina) och där gör man så, men myggen är ettriga hela tiden där så ett bra myggtäcke är att föredra – typ islandshästmodell..
  Ha det underbart, vi ses..

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Hej du!

  Roligt att du har tid att läsa bloggen även på semestern.

  Här är ”tusen grader” varmt, jag har precis släppt ut våra kryp i solen!

  Vi ses och hörs!

  Svara
 5. Hästis

  Ville inte maken vara med på bild? Såg bilden på honom och den söta knähunden som sedan förvann…:-))

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>