Tisdag- och ännu mer sol!

Det ser ut som att vi är inne i ett härligt högtrycksområde- det har varit flera soliga dagar i rad och så även idag.

När jag kom hem från jobbet igår kunde vi sitta ute och grilla och när jag gick hem från stallet vid 20.00 var det fortfarande tillräckligt varmt för att gå i ett tunnt linne. Härligt!

I morse skrittade vi ut i det fina vädret och det blev även några varv i trav i ridhuset.

Om allt känns som idag blir det mer trav imorgon- hoppas!

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Varför har du så bråttom att sätta igång din häst? Jag tycker det låter som att den vrickat sig och det kan ta flera veckor innan det blir bra. Du skulle nog tjäna på att skritta ett tag till.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Som alltid väljer jag att följa de ordinationer som en ERFAREN veterinär har gett mig efter att ha sett hästen 2 gånger efter skadan och massor av gånger sedan hästen var 3 år gammal (är nu 7).
  Utifrån min ursprungliga beskrivning hade JAG också tyckt att ”det låter som” att hästen har vrickat sig men vad man LÄSER och ser IRL kan vara 2 vitt skilda ting.
  Och givetvis vill jag inte vila en häst som bara veckor innan detta hände vilade pga en annan skada (sår på en annat ben)- jag har hästen för att rida på den, inte för att den ska vila om det inte behövs.
  Att lyssna på ”internet-ordinationer” är inget för mig!
  När Archie hade haft fång sa veterinären ”börja rid” MÅNADER innan vissa av mina läsare sade sig ha vågat göra detta.
  Tänk om jag hade följt deras råd i stället för veterinärens?
  En häst som inte är sjuk mår bättre av motion än av att stå på box- det är jag helt övertygad om!

  Svara
 3. Anonymous

  Fast i ärlighetens namn följde du ju inte veterinärens råd när det gällde metacamen. Det är ju inte bara smärtstillande utan också antiinflammatoriskt.
  Hur tänkte du där?

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Jag kanske missade att redogöra för detta på bloggen (det är säkert förståeligt att jag inte redogör för precis ALLT som har med hästen att göra) men så här var det:

  Metacamen var slut på apoteket när jag skulle hämta den och eftersom detta var sent på eftermiddagen så var det för sent att åka iväg till ett annat apotek den dagen. Jag övervägde då att inte ge den alls eftersom Archie verkade så mycket bättre så snabbt. Men vid närmare eftertanke så åkte jag ändå och hämtade medicinen nästa dag och gav också hela flaskan. Archie har dessutom fått YTTERLIGARE en flaska Metacam (efter senaste besöket).

  Hade jag inte hämtat ut medicin nummer 1 hade jag ringt veterinären och frågat om detta var ok men nu blev det aldrig så även om det kanske verkade så av det jag skrev i bloggen.

  Svara
 5. Anonymous

  Av egen erfarenhet så skadar det inte att hästen får vila ibland. Det kan till och med vara så att hästen känns bättre efter vila, och att rörelserna har ”satt” sig. Bättre med kvalité på ridningen än kvantitet.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>