Falsterbo Horse Show- även i år!

Idag börjar årets upplaga av Falsterbo Horse Show (FHS), för vilket år i ordningen har jag tappat räkningen på.

När jag stod uppstallad på ridskolan var detta event ett samtalsämne året runt bland vissa ungdomar- först pratades det i evighet om hur mycket de såg fram emot tävlingarna och när dessa var slut var det ett evinnerligt tjatande om allt de hade upplevt under veckan.

Missförstå mig inte; jag är ingen glädjedödare som missunnar andra att ha roligt bara för att jag sjäv inte finner FHS särskilt upphetsande men med vetskapen om vad som försiggår ”bakom kulisserna” så hade i alla fall jag, om jag hade barn, inte släppt iväg dessa så lättvindigt som jag genom åren sett att vissa föräldrar har gjort.

Jag berättade om detta redan i förra årets inlägg om FHS och hur ungdomar minst lika mycket (om inte mer faktiskt) som att titta på hästar ser fram emot hångel med hemvärnskillarna och att supa skallen i bitar på campingen på kvällarna och nätterna.

Hörde så sent som härom dagen en ungdom diskutera FHS och säga till en annan tonåring:

”Ja, fast det var faktiskt liiite jobbigt förra året- tänk dig själv att vara full varje dag i en hel vecka i sträck”!

Häpp!!!!

Nej, det är nog tur att jag inte har några barn- de stackarna hade väl varit helt utmobbade bland sina jämnåriga för att de har en stenåldersmorsa, nykterist till råga på allt elände, som vill stoppa allt kul…..

Själv har jag som sagt för länge sedan tröttnat på FHS.

Det är tämligen omständigt att köra de få milen dit, sitta i bilkö, sedan i kö för att få parkera, sedan gå en evighetssträcka från bilen till själva tävlingsområdet, betala ett hutlöst inträde, sedan betala hutlöst för att få sitta på en läkare.

Vill man gå på toaletten så är det också köande som gäller, samma sak om man vill köpa något att äta, till hutlösa priser ska tilläggas.

Förvisso finns det förutom själva tävlingarna massor av olika saker till försäljning men dels så säljer många stånd samma ”krafs” och dels är det inte så billigt om man jämför med tex GEKÅS i Ullared. Och skulle man köpa något som sedan skulle visa sig inte passa så kan det vara tämligen omständigt att lämna tillbaka varan, vare sig man måste åka tillbaka till FHS eller skicka tillbaka den med posten.

Som ni hör har positiva Birgitta talat:)!

Nåja, lite skämt och lite allvar….det kan nog tänkas att jag åker med någon kompis till FHS i alla fall en dag och då främst för att titta på stallkamraten Livs skulpturer som jag hittills bara sett på bilder men som jag misstänker är ännu underbarare IRL.

Hennes utställning på mässområdet är väl det som lockar mest men kanske finner jag även något annat intressant som jag i så fall absolut kommer att delge er.

En kommentar

  1. Aramis

    Konstnären bugar och bockar djupt för de fina och trevliga orden om mina låstashästar :o) Om du är på väg ner så måste du höra av dig! Vore roligt ses och ”flabba” lite :o)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>