Tisdag- ska det lätta?

Nu när Archie åter är frisk känns det förmätet att önska sig ännu mer- särskilt som jag har gnällt om kyla och snö i månader dessförinnan men igår kände jag faktiskt att jag hade fått mer än nog av värme för ett tag.

Jag kan bara föreställa mig hur ”normala” människor mådde när jag, som anser mig älska sol och uthärda hetta bra, kände mig helt yr, svettig och allmänt illa till mods igår.

På jobbet var det nästan outhärdligt trots öppnade fönster och när jag kom till stallet valde jag, extremt olikt mig, att inte släppa ut hästarna i hagen.

Hemma sjönk jag ner i soffan med en bok tills maken ropade att det var dags att äta och de grillade hamburgarna gick faktiskt ner även om jag skyndade mig inomhus så fort jag hade ätit.

Lilla Soya verkade också sum- hon hade knappt ätit något på hela dagen och när jag gav henne en grillad korv som vi hade fått över sedan dagen innan gick hon iväg och gömde den någonstans i trädgården i stället för att äta den.

Jag hann tänka att hon är en riktig gourmet för maken (som var den enda som åt av korven tidigare) hade sagt att de inte var så goda men så fort Soya kom in i huset igen så kastade hon sig över både det överblivna torrfodret och den korv som jag lade i där, denna gång dock uppskuren.

Damen vill tydligen ha det så- inga hela jättekorvar som hon måste bita itu utan uppskuret ska det vara….

På grund av värmen sov vi alla oroligt och vaknade flera gånger och idag är jag myggbiten över hela kroppen eftersom alla fönster stod på vid gavel pga hettan.

Bara gnäll, gnäll, gnäll med andra ord….

Men i morse blåste det härligt när jag körde till stallet och det var ju tur eftersom det var 23 grader ändå (klockan 04.30)!

Även idag blev det ett pass på utebanan som ännu inte hunnit ”hårdna till” och det var underbart att rida med vinden i håret.

Även Archie verkade nöjd och jobbade på bra men efter 45 minuter så var vi båda ganska svettiga och luften började gå ur oss båda.

Det har utlovats regn under dagen och jag kan bara hoppas att den prognosen stämmer.

Med risk för att det nu blir regnigt och trist under hela min semester (som börjar på måndag) bara för att jag nu har ”kvidit” så vill jag ändå ha lite svalare väder och som sagt gärna lite nederbörd också.

En kommentar

  1. Prick

    Ja nu har alla som klagat på kylan i vintras fått så de tiger.
    Det ÄR verkligen jobbigt och efter att ha varit på endagsfälttävlan två helger i rad med över 30 grader känner även jag att det skulle sitta fint med lite regn och rusk. Så kan man klaga på att banorna är för tunga istället =)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>