Söndag- Soya berättar

Hej alla!

Idag är det jag, Soya som ska berätta om dagens öden och äventyr och anledningen till det är att mammi har liiite ont i sitt ena finger och därför inte kan skriva ordentligt….men mer om det sedan (jag skäms lite….).

I morse fick jag ”sova ut” ända till klockan 5 (ja, ni läste rätt- min ägare ÄR galen….man får aldrig sova så länge som man vill i det här huset) och sedan körde vi direkt till stallet för ett dressyrpass med Archie, min egen häst.

Ja, jag behövde inte träna honom- jag låg kvar i bilen medan mammi galopperade och travade för allt vad tygen (eller tyglarna????) höll och först när det var dags att gå med min häst till hagen fick jag följa med.

Jag sprang och busade lite men när vi närmade oss hagarna stannade jag kvar på behörigt avstånd. Jag har fått en stöt av eltrådarna en gång och det vill jag inte vara med om fler gånger tack!

När allt i stallet var fixat med kunde vi åka hem för en liten power-nap (tack!!!) för att sedan bege oss hit:

Ett av mina favoritställen, hundkappbanan i Landskrona.

Jag fick springa med 4 andra hundar och valde (ja…valde) att som vanligt ta det lite lugnt och låta dom andra springa i förväg. Någon gång kommer man ju i mål hur som helst- varför springa med en massa hundar jagandes i häcken på en undrar jag?

När jag hade sprungit var jag fortfarande så upphetsad att jag ryckte till så hårt i kopplet att mammis ena finger fick sig en jättesmäll (en liten inre blödning troligen) så hela fingret svullnade upp jättemycket. Pinsamt för mig får jag säga….

Hallå!!! Kan ni öppna banan så att jag får springa igen tack!!! Ni tror väl inte det futtiga varvet var annat än uppvärmning?

Och ni andra håller er undan! Här är det jag som bestämmer (eller….???)

Efter springningen åkte vi till Järavallen för en promenad och jag försökte förgäves att se om det låg någon kaninusling och tryckte i hålan. Jag tror inte det….

Sedan tyckte mammi att vi skulle gå i vattnet men det tyckte inte jag. Däremot var det jättekul att rulla sig i tången!

När detta lilla projekt var avslutat mötte Åsa, Robban och deras 4 hundar upp och vi tog en mysig promenad till. De andra hundarna var kopplade och det var såååå roligt att gå och svansa framför dom utan att de kunde ta mig.

På tisdag ska vi träffas igen och då kanske det blir andra bullar- då ska vi springa lösa på stranden- jag Beach-babe 2010 och 4 snygga killar- SE UPP GOTT FOLK!!!!!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Zahra här!
    Du ser ut att haft en super duper dag. Matte säger att jag inte får springa just nu för jag löper, vadå löper har inte fått springa en meter på lääänge. Sedan envisas matte med att sätta på mig byxor och de kliar! 2½ veckor har jag fått ha de där byxorna på mig. Fast matter säger att jag är bättre än Hilda på att ha dem på mig, hon blir helt hysterisk så fort matte sätter på henne dom. Det är väl ingen mening att bli hysterisk, gilla läget är mitt motto. Fast det har varit jobbigt nu när det varit så varmt. Har inte orkat någonting, tror inte att jag hade orkat springa. Få ta igen det nu när det blivit svalare. Du skulle sett katterna vi såg på kvällsrundan, attans vilken fart det hade blivit på dem om matte inte hållit så hårt i kopplet. Fast jag försökte få matte att springa fort så gick det inte. När matte står still så går det inte att rubba henne. Det konstiga är att matte säger det samma om mig. Gammelhusse kan man få fart på, oj vad han få gno på. 🙂 Gammelmatte står nästan lika fast som matte, men bara nästan. Det bästa med gammelhusse är att han är en riktig godis automat. Jag tror att godiset växer ur hans fickor för det blir alltid en massa godis när han är med. Nä nu ska jag gå och sova och det ska jag göra länge, minst till klockan 10.00. Sovmorgon är det bästa som finns och det tycker matte också.

    Hälsningar
    Zahra, matte och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hej Zahra! Kul att du också vet hur man skriver (fast du är ju min syrra så det är klart att du också kan ett och annat).

    Min godisautomat är husse! Man bara tittar på honom med stora bruna ögon så får man allt man vill :). Matte är inte lika lättflörtad.

    När jag löper har jag rosa bikinitrosor! Skitsnygga, så jag har inget emot dom. Allt klär ju en skönhet, eller hur?

    Och så skönt att du får ha sovmorgon! Här är klockan snart 6 och jag måste redan åka och ta hand om min häst!

    Svara
  3. Anonymous

    Här kör vi med svarta trosor med kardborrband. Svart på en svarthund syns inte så mycket så det är nästan att matte glömmer ta av mig dom. Hilda är ju röd så där syns det tydligt att hon har dem. Undra om det är därför som hon inte gillar trosorna, eller för att hon är en äkta nudist. Hilda hävdar envist att kappor är för veklingar även om det är 10 grader kallt. Jag tycker att det kan vara ganska skönt med en kappa när det är vinter och kallt. Det var även skönt när matte satte på mig en blöt vit kappa för några dagar sedan när det var 30 grader varmt. Det var riktigt skönt och kylde. Matte hade sytt en kappa av två handukar som hon fuktat och satte på mig och Hilda. Inte ens det tyckte Hilda om.

    Skulle vilja vara med dig på stranden någon gång. Tänk vilken syn vi två svarta skönheter på en strand! Det skulle vara något.
    Hälsningar
    Zahra, matte och Hilda

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Klart att man ska ha täcke när det är kallt! Det är ju hur skönt som helst! Jag har 3 stycken, ett regntäcke och 2 varma termotäcken.

    Ja, tänk vad roligt om vi träffades. Fast våra mattar hade nog fått kolla både en och två gånger så att de fick rätt hund med sig hem:).

    Svara
  5. Anonymous

    Jag har ju en stor vit fläck fram på bröstet, vilken ser ut som en fladdermus, så jag tror nog att de kan skilja oss åt om de ser oss framifrån. ;-)Dessutom har jag vita tår på både fram och baktass på vänster sida. Har du några vita fläckar?
    /Zahra

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>