Måndag- gräsänkans dag

Med en bortrest make hade Soya och jag att roa oss själva och det tycker jag att vi lyckades med bra idag.

Uppstigning strax innan 06.00 och sedan cyklade vi direkt till stallet för att fodra, mocka och släppa ut Archie i hagen.

Därefter tog vi en omväg hem så att Soya skulle få lite mer motion och sedan var det dags för morgon-siesta efter att jag hade rensat lite i min lavendelrabatt och krattat upp en massa äppelkart.

Jag älskar lavendel….

På eftermiddagen åkte vi till Ebba- jag och Archie för att träna och svettas och Soya för att vakta bilen.

Normala ryttare hade nog avstått från träning i ett så varm ridhus där luften verkligen stod stilla men älskar man att träna så gör man…Och eftersom det inte finns någon utebana hos Ebba så får man stå ut med att drypa av svett efter 5 minuters ridning- vad ska man göra?

Lektionen gick i alla fall bra- vi övade på övergångar mellan skritt och galopp och Ebba instämde i att vänstergaloppen är mycket bättre nu.

Skänkelvikning blev det också (i trav) och lite annat smått och gott innan vi vacklade ut ur ridhuset dyngsura av svett.

Archie blev avsköljd med svalkande medhavt vatten och själv bytte jag t-shirt och drack en halv liter Festis så sedan kände vi oss nog vederkvickta båda två.

Efter träningen åkte Soya och jag in till Malmö och den största hundrastplatsen där, Limhamnsfältet.

Notera Turning Torso i bakgrunden….

Soya och jag har varit på denna rastplats en gång innan och tyvärr var hon idag lika ointresserad av ”socialt umgänge” som då så det var tämligen bortkastat ur det perspektivet.

Soya är inte mycket för att ”mingla”- hon var mer intresserad av att springa runt och nosa i gräset och det kan hon göra hemma också så hit återvänder vi nog inte fler gånger :).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Ja jag har bott på Limhamnsvägen och varit mycket på hundfältet, och inte alltid så seriösa hundägare. Måste berätta att mitt tvååriga sto fick 40 poäng på premieringen och gick vidare till BIS och blev där tvåa mot en treåring är såååå glad.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Mimmi:
    Jag har hört detsamma om Limhamnsfältet, dvs att alla hundägare inte är så seriösa men de 2 gångerna jag varit där med Soya har jag inte sett några konstigheter.
    För ca 20 år sedan blev jag däremot nästan påhoppad av en jättearg hund just på detta fält och då jag bad ägaren att kalla på sin hund tyckte han att jag kunde gå därifrån ” om det inte passade”?!?! Ehhh?!?!

    Kul med din häst! Förstår att du är nöjd och glad!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>