Tisdag- lite häst och mycket hund

Morgonen inleddes med ett dressyrpass på utebanan där jag körde lite repetition sedan gårdagen. Jag tycker oftast att poletten hinner ramla ner ännu mer dagen efter en träning än under själva träningen (kanske självuppfyllande….vad vet jag….) så jag rider nästa alltid ett dressyrpass på egen hand dagen efter en Ebba-träning.

Det var nog tur att jag ”klarade av” ridningen tidigt på dagen för vädret blev långt varmare och soligare än det hade varit igår och det var verkligen ”beach-läge”.

Och till beachen var just var vi begav oss; Soya och jag.

Vi hade stämt träff med Åsa, Robban och 2 av deras whippar, Trillik och Gandalf vid Järavallen med förhoppningen att Soya skulle lockas till lite bad av de andra hundarna.

Och nog badade Soya alltid; se bildbevis nedan:

Mycket lek med de andra hundarna blev det och jag har nog aldrig sett Soya kuta runt så intensivt och med sådan glädje i blicken.

Vattnet var otroligt behagligt, dvs inte det minsta kallt och hundarna sprang som tokiga och tog sig till och med några kortare simturer.

En bättre introduktion till badlivet kunde jag verkligen inte ha önskat mig för Soyas del, både Trillik och Gandalf lekte jättefint med henne utan minsta ”galen betäckarhund-tendenser” vilket Soya råkat ut för vid några andra tillfällen då hon träffat hanhundar och något hon verkligen avskyr.

Helt klart gav dagen blodad tand och jag hoppas av vi får många tillfällen till bad på detta härliga vis.

Jag passade på att inviga videofunktionen på min I-phone idag och det märks ju att det är första försöket för filmen blev inte särskilt bra. Skruva ner volymen om ni ska titta på den, vindbruset hörs otroligt mycket:

http://www.youtube.com/watch?v=uNlTQ9N0maY

När vi hade varit hemma och vänt för middag så begav vi oss till en arbetskamrat som köpt en blandras av två tibetanska raser (fråga mig inte vad de hette) och på bilden nedan ser ni Kira, 9 veckor.

Soya är jättebra med valpar; hon bryr sig inte speciellt mycket om dom och är aldrig burdus eller elak så det gick jättebra med denna träff.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Soya ser ut att ha uppskattat det mycket! Sista bilden på Soya är bedårande! Sand mellan tårna och på nosen. Riktit härlig spanar look, jag gillar den skarpt.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, jag kunde faktiskt inte i min vildaste fantasi föreställa mig att Soya skulle uppskatta det sååå mycket.

    Dels har hon tidigare verkat rätt så skeptisk till att doppa sig och dels är hon ganska försiktig i umgänget med andra hundar. Hon är inte den som ”tar för sig” men igår lekte hon som aldrig förr. Hon både jagade och blev jagad och verkade tycka att det var det bästa som hänt henne på länge:)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>