Lördag- vi är flitiga

I morse gjorde jag som jag brukar- fortsatte med de övningar jag gjorde hos Ebba igår.

Och eftersom jag idag red ute och vinden fläktade oss så var Archie betydligt piggare och det blev ett bra pass där vi gjorde en hel del skolor, skänkelvikning, övergångar mellan galopp-skritt-galopp och en del annat smått och gott som ingår i bla LA:4 och LA:6.

Efter hagutsläpp, persedelvård och veckohandling unnade jag mig en powernap innan jag och maken gav oss i kast med något som stört mig länge; den tidigare vita stugan på vår tomt som vintern gått hårt åt och som varit fläckad av gröna alger och smuts.

Jag undrar ofta varför man lägger så mycket energi på att reta sig på något och tänka på hur jobbigt något ska bli att göra när det sedan visar sig att tiden det tar att göra det är betydligt kortare än den tid man lagt på att just fundera och skjuta upp.

Maken och jag tvättade ner hela stugan på mindre än en timme och den blev så otroligt fin efteråt.

Vi har ju ingen källare till huset (tack och lov- avskyr dessa fuktsamlare som folk mest verkar använda till att förvara skit som de inte vet vad de ska göra av) så vi har stugan som ett förråd där vi förvarar allt som vi inte vill ha in i huset och jag vill gärna att även denna lilla byggnad ska hålla ett hyfsat skick, särskilt som dess fasad är det första jag ser när jag parkerar mot den dagligen :).

Men nu skiner stugan alltså vit och vi är jättenöjda. Och det bästa med sådant trist arbete är att det lär dröja ett bra tag tills vi behöver göra det igen!

Numera åter vit stuga.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>