Torsdag- en slappardag

I morse red jag ett bra dressyrpass på Archie där jag förutom de sedvanliga rörelserna la in lite bytesträning.

Archie byter numera ganska lätt (ja, ja, allting är relativt….) om jag jämför med hur det var när vi började, då kunde jag galoppera hur länge som helst (kändes det som i alla fall) innan Archie behagade notera att det faktiskt satt någon på ryggen som gav byteshjälper.

Bytena från vänster till höger föregicks dessutom alltid av en bakutspark- inte alls behagligt och så skönt när DET försvann.

Någon timme efter hemkomst från stallet upptäckte jag att Soya har börjat löpa- inte oväntat alls och det är bara att se till att få det överstökat känns det som.

Det var ju tur att jag och Åsa träffades med hundarna igår och inte idag; hon har ju bara hanhundar.

Annars har jag haft en riktig slappardag idag- hade inget inplanerat och har bara varit i stallet några gånger 🙂 och i byn för att äta lunch med maken.

Vi njuter verkligen av att vara lediga kan jag säga!

Avslutningsvis måste jag undra om det ligger en enorm anti-regn-magnet över Staffanstorp?

Jag vet inte hur många prognoser som lovat att ”nu så!!!” vad gäller regn men vi har inte sett en droppe.

Idag fick jag till och med höra att det spöregnat i 2 timmar i Malmö i förmiddags, dvs 15 kilometer från Staffanstorp. Smått otroligt tycker jag!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Corres

  Regnat i Malmö ?? Hmm måste ligga en anti regn zon mellan där jag bor och Jägers 😉 Jag klagar inte 😛 // Corre

  Svara
 2. rackemarie

  Ha, ha…och vi som haft regn precis hela dagen i Mullsjö/Jönköping. Lite för mycket av det goda, men kanske bra för bönderna och spannmålspriset om det kommer lite regn.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Ja, bristen på regn märks tydligt här.

  Pratade med en tjej idag som överväger att ta hem sin unghäst från bete redan till helgen i stället för i september/oktober. Betet räcker helt enkelt inte:(!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>