Bra köp- flexikoppel!

Jag har förstått att det i vissa hundkretsar är närmast tabu att använda flexi-koppel men det skiter jag ärligt talat i- jag använder ju nästan aldrig koppel alls höll jag på att säga :).

Lite skämt och lite allvar men maken tycker bäst om att använda denna typ av koppel och jag kan inte se någon anledning att hindra honom. Bara han och Soya är nöjda så spelar det för mig ingen roll vad andra har för synpunkter.

Denna veckan säljer Lidl dessa koppel (se bild ovan) för 69 kronor- mycket prisvärt får jag säga eftersom kopplet är 8 meter långt och avsett för hundar upp till 35 kilo (Soya väger 14 :)).

Liknande koppel säljs i ”fina hundaffären” för mer än det tredubbla så vi passade på att köpa 2 stycken- det är alltid bra att ha ett i reserv.

Det förra kopplet användes flitigt tills maken tappade det i marken så att ”stopp-knappen” började haka upp sig lite (det gick dock att använda ändå) men till det priset så behöver man ju inte sörja precis utan kan unna sig ett nytt.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Åsa

  Det är mindre ”tabu” när man har en liten hund med flexikoppel, det är värre när man har en brukshund 😉

  Skämt så sido, de är rätt praktiska i många situationer, trots att jag väl förlorar massa bruks-cred på att säga det *s* Har när jag har kopplad hund vid ridning, sätta fast i trädgården, slörastningar etc då är det väldigt bekvämt!

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Tror du har rätt angående stor vs liten hund och flexikoppel.

  Soya går ju fjäderlätt i koppel och vi möter dessutom aldrig andra hundar där vi går.

  En ”het” rottweilerhanne hade jag exempelvis inte vågat ha i flexikoppel, så mycket litar jag inte på deras hållfasthet :)!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>