Lördag- efter regnet

Av gårdagens myckna regnande märktes inte ett spår idag- det är väl så torrt i alla marker att all nederbörd bara slukas upp.

Jag red ett dressyrpass på utebanan på morgonen- har inte varit i vårt ridhus på flera veckor och det känns (förutom att jag saknar speglarna) jätteskönt.

Dels fläktar det skönt när man rider ute och dels är utebanan ännu större än vårt 20 x 60-ridhus- mycket plats att rida på med andra ord.

Fast det gäller att ”passa sig” och ha detta i beaktande inför kommande tävlingar på mindre yta men det hoppas jag att jag inte ska ha några problem med.

Tids nog lär jag tillbringa många av veckans ridpass i ridhuset så det gäller att passa på medan det går att rida ute.

Samtidigt är jag oerhört noga med underlaget- vet många som hellre rider på dåligt utomhusunderlag bara för att slippa svettas inomhus men där brukar jag säga att jag inte vet någon häst som blivit halt av just svett– däremot av felaktigt underlag.

Vår utomhusbana verkar bara bli mjukare och mjukare ju mer vi rider på den, detta trots torkan, och därför har jag vågat använda den mer än jag trodde från början.

Fick till flera fina byten idag- det märks att jag nu tränat på detta några pass.

Fortfarande krävs det otroligt mycket av mig som ryttare; hjälpgivningen måste vara 100 % rätt och lite överdriven än så länge, det minsta jag slarvar så kommer bytet ett galoppsprång efter hjälpen.

Även idag blev det en långpromenad i Dalby, maken och jag har ännu inte hunnit tröttna på detta paradis för vår hund som kan springa lös utan att nästan vika från vår sida. Inga distraherande kaniner med andra ord….


Eftermiddagen har ägnats åt att slappa och äta en god middag med min mamma som varit här på besök.

Nu återstår hagintag för min del- Alfrescos ägare lovade att släppa ut våra djur till en andra hagvistelse (den första är mellan 7.30-14.30 ungefär) och sedan ska jag nog göra en bär-paj eftersom maken och jag fick plötsliga cravings efter just detta :).

Kan förresten meddela att gårdagens film ”Snabba cash” inte får något högt betyg av undertecknad.

Stundtals hörde man inte delar av dialogen för folk pratade så otydligt och det var inte heller helt lätt att hänga med i handlingen, inte ens för mig som läst boken.

Filmen var för den delen rätt så omändrad i jämförelse med boken och även om jag förstår att det kan vara svårt att filmatisera litteratur så tror jag att man hade kunnat göra detta bättre.

Filmens längd (2 timmar) var förvisso lagom men samtidigt missade man mycket från boken genom att kapa den så pass.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. tvärsan

    Det är alltid kul när det går bra för ens tränare såg på equipe att det gått utmärkt för din tränare på lag SM. Gratulerar till ett lyckat val av tränare

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Instämmer. Förvisso är inte tränarens egna resultat allenarådande som mätare på personens skicklighet men eftersom jag själv satsar på tävling tycker jag att det är bra med en tränare som själv tävlar och gör det bra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>