Måndag- omväxlande väder

Love….

I morse när jag skulle köra till stallet insåg jag att det ösregnade- ett tyst regn som jag inte noterade när jag vaknade, annars hade jag nog legat kvar i sängen.

Men nu var jag redan uppe så det var bara att hoppas på uppehåll när jag skulle rida.

Och tro det eller ej, precis när jag satte mig i sadeln slutade det att regna och det var jag väldigt glad över.

Inte för att det var ett kallt regn eller för att jag eller Archie stördes men min dressyrsadel är nästan sjukligt känslig för minsta vattendroppe och måste putsas jättenoga för att inte bli fläckig.

Hela ridpasset förflöt utan regn, harmoniskt och bra och vi avslutade efter 50 minuter.

Efter Archies hagutsläpp hann det inte gå många minuter innan himlen öppnade sig i en kort men desto intensivare störtskur och jag som höll på att hjälpa stallägarna med utsläpp av övriga hästar hann bli genomdränkt på någon minut.

Resten av dagen har varit solig och varm- skönt!

Även idag har vi slappat och inte gjort så många knop, jag åkte tillbaka till stallet på eftermiddagen och släppte ut Archie, Alfresco och Archies favorit, ponnyn Tulle i var sin hage.

Som ni kanske minns blev Archies och Tulles senaste hagvistelse i hagarna bredvid varandra lite för intim- delar av Archie man var spårlöst försvunna efter hagintag…..

En bloggläsare tipsade mig om att spruta anti-bit-spray i Archies man och det var precis vad jag gjorde idag.

Noterade nöjt att Tulle höll sig till att fnatta på Archies hals (se bild ovan) och nogsamt undvek manen he he….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>