Ett skämt, eller?

Som ni kanske minns fick jag för några månader sedan för mig att jag ville ha en häst till och annonserade därför efter en foderhäst.

De svar jag fick då var inte särskilt intressanta, mest halvskadade eller för lite utbildade hästar erbjöds och jag har sedan dess mer eller mindre lagt planerna på ytterligare en häst åt sidan.

Insåg just idag att jag trots mer än 2 veckors semester inte har känt suget efter att rida mer/ ytterligare en häst en enda gång och då ska jag nog lyssna på det budskapet.

För hur ska jag då känna när jag jobbar och när höstvindarna och vinterkylan dyker upp?

Nej, jag tycker fortfarande att det skulle vara roligt att åka och träna och tävla med 2 hästar men tyvärr innebär en ”fördubblad hästhållning” så mycket mer än just detta, saker som tar både tid och som framför allt kostar pengar.

Nu hinner jag med Archie väldigt lätt i mitt liv och jag har samtidigt en god ekonomi, med en häst till så skulle båda dessa aspekter av hästägandet förändras vilket jag inte tror att jag innerst inne är intresserad av.

Nåja, man ska aldrig säga aldrig så dyker ”rätt” häst upp så kan jag mycket väl ompröva dagens beslut men idag kan jag inte påstå att jag längre aktivt söker efter en häst till.

Jag hann inte mer än konstatera detta förrän nedanstående sms dök upp i telefonen och jag vet ärligt talat inte om det är någon som driver med mig eller inte.

Det finns ju lika många åsikter som det finns hästägare och allting är väl relativt så helt säker är jag inte.

Läs och säg vad ni tror:

Hej. jag såg din annons på buke. Jag har ett halvblod på 13 år han kan skänkelvikning och galoppombyte är på börjat. Han kan även lite fram och bakdelsvening. Hör gärna av dig. Mvh xx

(Jag ska kanske tillägga att jag i annonsen skriver att jag söker en häst på minst LA-nivå för en seriös tävlingssatsning).

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. AnnH

    Jag tror inte det är ett skämt. Sidvärts är ju LA… Och hästen är ju gud bevars på väg mot MsvB! Oj då, han kunde visst knappt framdelsvändning. Kan man träna byten om inte hästen kan flytta stillastående för en skänkel? Fast vad sjutton, det ingår ju inte längre i någon klass! :-)))

    För att vara seriös så tror jag att ett av problemen är att du blandat ihop LA och »seriös tävlingssatsning«. Folk fattar inte riktigt… För mig är inte en LA-häst något man kallar för seriös tävlingssatsning, även om jag fattar hur du menar; en 5,6-åring kan vara på LA-nivå och ha hur mkt potential som helst. Jag hade nog i en annons skrivit yngre häst med goda förutsättningar eller vuxen häst på minimum MsvB-nivå. (Hur som helst verkar det ju inte aktuellt för dig längre så strunt samma.)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, det var kanske missvisande att skriva ”minst LA-nivå” men i min värld så finns det ju många fina hästar där (min egen tex:)).
    Många som tävlar LA tränar ju på MSV-nivå dessutom.
    Men det är nog så att man ska efterfråga ”svårklasshästar” så får man en häst som GÅR att tävla LA med FRAMGÅNG på. Folk i gemen överskattar sina hästar otroligt!

    Svara
  3. Prick

    *sss*
    Hade det inte stått halvblod hade jag trott det rörde sig om den travare =).

    Ja, det är att ha lite förutfattade meningar men texten känns som om den kommer från en 14-åring som har en gammal travare som börjat kosta för mycket!

    Hmmm, nu kanske du får kommentarer om fina fd travare och de finns ju givetvis sådana…

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Ja, i MINA ögon är ett 13-årigt halvblod som kan ”lite framdelsvändning” EXTREMT outbildad, det kunde Archie när han var sutten på 15 gånger som 3 åring och då har han ändå haft extremt svårt för sidvärtsrörelser :).

    Och visst finns det fina fd travare som man kan rida dressyr på, det instämmer jag i även om jag vill påstå att de i förhållande till lika ridbara halvblod är i minoritet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>