Tisdag- tömkörning

Eftersom jag kommer att vara upptagen med annat hela dagen (mer om detta i separat inlägg) passade jag på att motionera hästen direkt på morgonen (inget ovanligt förvisso).

Idag blev det som omväxling och lite lättare arbete tömkörning och det såg utmärkt ut från marken.

Om inte annat är det just bra att titta på sin häst från marknivå då och då, se hur ben och rygg rör sig, hur hullet ser ut under rörelse (kan faktiskt skilja en del från då hästen står och hänger i boxen) osv.

Tittade lite extra på den mycket förbättrade vänstergaloppen och ja, den såg precis så bra ut som den har känts på senare tid.

Tömkörde över några cavallettis också och Archie försökte som alltid springa bredvid dom i stället men en liten harkling från min sida fick honom att rätta sig i ledet igen, värre än så var det inte :).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Arbete från marken är ju så bra som du själv säger. Har en Dvd från Anders Eriksson som jag haft som tränare inför min körning köp den. Sååå många bra tips i hur man longerar i töm.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>