Tisdag- svett, sol och saltvatten

Medan jag igår vaknade till häftigt regnsmatter var det idag sol redan på morgonen och den har sedan strålat hela dagen.

Efter det sedvanliga stallbesöket direkt efter uppstigning kände jag att jag ville passa på och utnyttja det fina vädret till vad som mycket väl kan bli årets sista dopp i havet för mig och Soya så vi begav oss till Järavallen (maken har redan börjat jobba så han fick inte följa med).

Jag hoppades att jag skulle ha samma tur som alltid och inte möta några hundar och det visade sig stämma- vi var mol allena Soya och jag.

Det var inte alls samma fart på Soya när hon inte hade Åsas whippets som sällskap men hon studsade runt i vattnet, grävde lite i sanden och passade givetvis på att rulla sig i tången.

Vattnet är väldigt rent som ni kan se.

De enda jag mötte och det var på så långt håll att ni bara kan se det om ni kan förstora upp bilden är ryttaren som rider på en vit häst och har den andra som handhäst.

Soya avslutade promenaden med att kontrollera alla kaninhålen på Järavallen och de var många.

Det är lite konstigt det där; det finns alltså massor av kaninhål och ungefär en miljard högar med kaninbajs men själva kaninerna ser man aldrig röken av. Jo, jag såg en överkörd stackare utmed vägen med den räknas inte.

Hemma har vi inga kaninhål, inget synligt bajs men ibland en hord av kaniner som hoppar fram överallt!

Efter vår tur till Järavallen åkte vi hem för en snabb lunch med maken och sedan var det dags att åka till stallet och förbereda körningen till Ebba.

Klockan 15.45 började min lektion och som vanligt i sommar dröp både häst och undertecknad av svett (och trötthet) efteråt. Det är väl det enda jag inte kommer att sakna med sommaren- de varma passen hos Ebba som saknar en utebana- i det avseendet ska det bli skönt med lite svalare väderlek men bara just då.

Dagens träning gick bra, det blev den sedvanliga kompotten av skolor, skänkelvikningar och galopparbete.

Idag red jag skänkelvikning i galopp utmed långsidorna, därefter öppna och sluta i galopp utmed långsidorna och sist sluta i galopp på diagonalen.

Skänkelvining i trav utfördes också först utmed långsidorna och sedan på diagonalen och sedan blev det öppna i trav utmed långsidorna.

Passet avslutades med några galoppombyten, ca 3 stycken åt vardera hållet som tack och lov var rena om inte alltid 100 % på hjälperna (men dock bättre än sist).

Här gäller det att bytet verkligen sker när jag vill och inte bara för att jag plötsligt vänder snett igenom i galopp och bara för att jag redan har gjort x antal byten på denna linje och det tycker jag att Archie klarade ut rätt så bra.

När jag introducerade byten för honom för över 1 år sedan var det annars precis det som hände ibland och efter att jag gjort några byten- då tyckte Archie att vi skulle byta heeela tiden och var allmänt uppspelt och inte så lydig :).

Efter tvätt av en mycket svettig häst och tröjbyte för en mycket svettig undertecknad körde vi hem till stallet där Archie fick stå och äta resterna av sin eftermiddagsmat medan jag och Soya satte oss ner för en liten pratstund med diverse stallkamrater i solen.

Nu återstår ”det gamla vanliga”- den älskade soffan och lite tv på det- det var denna dagen det!

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>