Torsdag, del 1

Semestern börjar närma sig sitt slut (ångest…..) och jag tänkte passa på att hinna med ytterligare några små projekt innan dess.

Igår ägnade jag mig åt lite utomhusmåleri och givetvis kom regnet och förstörde allting som fick målas om när solen tittade fram.

Oljade också in en hel del trä och händerna stinker fortfarande av träolja.

Idag strålar solen igen och då är planen att åka till naturreservatet i Dalby och kontrollera björnbärs-statusen.

Jag har nog inte nämnt det men där finns så mycket björnbär att alla de här bärplockarna som det har varit så mycket skriverier om i media på sista tiden lätt hade kunnat göra sig en nätt vinst om de åkte till Dalby i stället :).

Frågan är bara om björnbären är redo att lämna sina buskar eller om de behöver ytterligare dagar på sig att ändra färg från röda till svarta. Så såg det ut i förra veckan i alla fall.

Vi får se.

Morgonen har ägnats åt lite hoppträning med den vackra svarta (eller snarare ljusbrun/gul/ guldiga).

Idag låg fokus på att hoppa flera hinder i sträck, jag blir gärna lite paralyserad när jag ska hoppa mer än ett hinder i taget och börjar ”ratta omkring” på ett halvförvirrat sätt.

För att undvika detta hoppade jag bara lågt och det hjälpte bra för vi fick till många fina språng.

”Fem-femtio” (5,5 meter mellan hinderna) ingår nästan alltid i min hoppträning.

Med detta tillrättalagda avstånd kan man få bra språng på lite högre höjd- fin gymnastik!

Efter att ha haft en häst (Heron) som nästan hellre dog än hoppade vattenmattor (med eller utan ”riktigt vatten”) vilket givetvis satte sig i huvudet på mig valde jag att introducera denna hindertyp för Archie på ett mycket tidigt och okomplicerat vis.

Han fick helt enkelt löshoppa över vattenmattan redan som 3 åring och för honom har den aldrig varit något konstigt. Ett tips till andra som känner sig osäkra! Och man kan för den delen även löshoppa andra hindertyper som man känner sig osäker på om man ska komma över sittandes på hästens rygg- på det viset behöver man inte vara rädd för att ramla av, krångla till det för hästen osv och man kan dessutom lättare (tycker jag) driva den över från marken.

Som synes har vi lite alla möjliga hinder i vår hinderpark….

…vilket så klart är mycket bra.

Stallägarnas dotter är ju själv c-tränare i hoppning och har träningar hemma och då är ju ett varierat hinderutbud helt klart att föredra.

Man blir törstig av att hoppa.

Gangster-Rocky funderar över om han ska lerinpacka sig även idag?

Rocky är den enda häst som Archie verkligen inte tycker om, annars är han väldigt godmodig och om han någon gång bits så är det mer på valackers ”lekiga” och ”störiga” vis, inte för att han är arg.

Men Rocky skulle Archie gärna ge ett icke-kärleksbett om han fick vilket jag tror beror på alla gånger Rocky försökt att bita honom när han passerat i stallgången.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>