Söndag- stalltjänst

Denna söndag var det min tur att ha stalltjänst, ett som tidigare nämnts inte speciellt betungande ”arbete” eftersom det bara står 5 hästar (av totalt 7) i stallet.

Stalltjänst innebär hos oss att man fodrar hästarna runt 07.00, släpper ut dom när de har ätit (efter ca en timme), tar in dom vid 14.30 och ger dom mat samt fodrar en sista gång 19.00.

För mig som bor nära är det lätt som en plätt, det är väl snarare om man bor långt ifrån och/ eller har andra saker inbokade under dagen som det kan vara lite besvärligt.

Men eftersom man bara har jour var 7:e vecka och tämligen enkelt kan få någon att ta i alla fall någon av passen åt en så tycker jag att vi kommer lindrigt undan i jämförelse med en del stall där man har hur många ”engagemang” som helst i veckan med både fodringar och intag/ utsläpp kors och tvärs.

Det verkar också vara en lättköpt grogrund för diverse konfliker (många stalltjänst-pass)- alltid är det någon som missar, kommer försent eller vad som helst och som sedan råkar i blåsväder.

Hur som helst…utöver min stalltjänst har jag inte gjort många knop idag.

Påbörjade Marie Jungstedts ”Den farliga leken”, annars har jag faktiskt inte läst en bok under semestern.

Sent på eftermiddagen red jag ut med mina djur och Sofie på Bobbo, hon ville ha pålitligt sällskap och det trodde jag mig kunna utlova.

Ingen har hitills haft något negativt att säga om varken Soya eller Arch vid uteridning och inte heller Sofie hade något att klaga på utan ville tvärtom gärna ta en repris vid tillfälle :).

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>