Buhu….hösten är på väg

Igår kunde jag till min förskräckelse konstatera att det var mörkt ute när jag steg upp! Riktigt mörkt dessutom!

Och inte nog med det- det regnade nästan hela dagen!

Det är alltså bara att inse att vi går mot höst med stormsteg och jag som saknade våren så mycket och knappt tyckte att jag hann njuta av sommaren är inte glad.

Snart kommer vinterpälsen som ett brev på posten och den enda fördelen med den är att Archie förhoppningsvis åter blir så där svart och snygg som jag vill ha honom.

Den mycket lustiga färg han har på kroppen nu- någon slags strimmig kombination av ljusbrun, guldig och vanlig brun färg ser faktiskt inte annat än märklig ut och den slipper jag gärna.

Annars vet jag inte vad man annars ska se fram emot när dagarna bara blir kortare och kallare?

Att vi ska få några nya inackorderingar på anläggningen kan förhoppningsvis bli spännande och att det finns lite fler tävlingar att välja på än under sommaren är glädjande men annars ser neggo-Birgitta mest ”minus” framför sig.

Värst för min egen del är just mörkret och kylan, min stalltid blir kortare och kortare ju längre in på året vi kommer av den enkla anledningen att jag så ofta fryser och vill hem till värmen.

Det har varit skönt att slippa täcken i några månader men det börjar väl snart bli dags att plocka fram dom också- Archie har redan ”provstått” med sitt regntäcke någon dag här och där då det regnat som mest intensivt på sista tiden.

Om ni skönjer ett visst missmod så är det för att jag känner så just nu men om Gud är god (sa ateisten) så får vi förhoppningsvis en varm och oregnig höst som gör att man kan rida länge på utebanan (sa ridhusälskaren) och stubbåkrarna (sa uteridnings-undvikaren) och om inte annat slippa de av svett dyngsura ridpassen där man kunnat vrida ur både sig själv och hästen som våta trasor efteråt.

Bara vi slipper vrida ur oss på grund av regn tror jag att jag kommer att vara tacksam, gapar man inte efter för mycket blir man förhoppningsvis bönhörd och nöjd!

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Tänk positivt! Blåbär, kantareller, äpplen, päron, plommon och allt annat som mognar och finns på hösten. Luften blir frisk och klar. Träden exploderar i ett färggrant fyrverkeri. Hundarna får spring i benen, när det inte är för varmt. Lite längre in på hösten kurar man ihop sig framför en brasa. I mitt fall framför någon av kakelugnarna, tänder ljus, spelar mysig musik, läser eller syr.
  Visst finns det nackdelar, men det gör det med alla årstiderna om man vill se dem. 😀
  Hälsningar
  Görel, Zahra, Hilda och katterna

  Svara
 2. Aramis - En dressyrblogg

  Åhh jag kan bara instämma Görel! Jag älskar förvisso hösten men ser positivt på alla årstider! Tycker det är supermysigt med både vår, sommar, höst och vinter. Alla årstider har sin tjusning och tack gode gud för att vi inte har ett och samma klimat hela året om! Jag tycker att vi har det fantastiskt här i Sverige med alla härliga skiftningar. Tänk positivt!!!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>