Vilken hund!

Ibland kan jag tycka att en del människor går lite väl långt i sin önskan att rädda sitt älskade djur- till vilket pris och liv frågar jag mig?

Läste tex om en ponny som har en benprotes och undrar i exempelvis ett sådant fall ”är det värt det”?

Inte bara i pengar då, för var och en får ju göra vad den vill med SINA tillgångar, men har en häst med en protes ett fullvärdigt liv?

Ja, jag vet inte, jag har inte sett hästen själv och även om jag hade gjort det hade jag kanske inte fått något svar eller kunnat avgöra det.

Trots denna tvekan inför avgörandet när det är bättre att låta ett ”defekt” djur somna in måste jag visa ett exempel där jag känner mig rätt så säker på att djuret lever hur bra som helst även om det ”på pappret” syns mot alla odds:

Jag tänker på blandrashunden Faith som nu är 8 år och bor i USA (var annars…höll jag på att säga).

Hunden har framlevt alla sina dagar med endast 2 ben (!) och om ni söker på ”Faith the dog” på Youtube får ni se flera bevis (anser jag i alla fall) på att detta verkat fungera utmärkt.

Faith går till synes relativt obehindrat och inte bara pytte-sträckor och hon behöver inte heller någon hjälp att resa sig från en liggande position. Fascinerande!

Ett exempel hos Oprah:
http://www.youtube.com/watch?v=umB1XN1fh9g

Själv blev jag otroligt rörd av att se denna sötnos- vad tycker ni själv?

Lite citat från den svenska tidningen ”Tara” som nyligen hade ett reportage om Faith:

”Berättelsen om Faith cirkulerar på nätet, hon har en egen hemsida med beundrare över hela världen och matte har skrivit två böcker om Faith”

”Många har fått nytt hopp efter att ha mött hunden med den perfekta själen i den inte helt perfekta kroppen.

Och den tvåbenta hunden gillar sitt ”jobb” . Hon går runt på sjukhus, i skolor och kyrkor och umgås och trivs och får massor av uppmärksamhet.

Ofta föreläser de två (hon och matte- min anmärkning) för amerikanska soldater, unga män och kvinnor som skadats i Irakkriget och inte vet hur de ska orka leva vidare”

”Faith har numera sergeants grad och har träffat tusentals soldater. För vissa har hon förändrat livet”.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>