Fredag- tömkörning, halm, gräs, äpplen mm

Hyfsat ”ren” gräsmatta :)!

Dagen idag började med ett härligt tömkörningspass i gryningen- nu är det både kallt (+10) och mörkt när jag kommer till stallet :(.

Archie jobbade på fint och jag har alltid varit förtjust i att tömköra både honom och mina andra hästar eftersom de haft så lätt för det och varit så snälla.

”Ordinationen” från massören igår var ”djup och rund” så det var så det fick bli.

Efter jobbet åkte jag som vanligt till stallet och kunde glädjande konstatera att man lyckats köra in en hel del halm- min oro kring detta har varit stor (och befogad) de senaste veckorna.

Så mycket som det har regnat har vi riskerat att stå utan tillräcklig och tjänlig halm- inget roligt scenario för mig som dels skulle ruinera mig om jag ställde Arch på spån och dels helt klart föredrar halm ur alla aspekter- mer lättmockat och skönare för hästen- den både ligger mjukare och har något att äta. Visst kan man göra mjuka bäddar av spån också men då blir man som sagt ruinerad och många jag sett använda detta strömedel genom åren snålar så det knappt täcker golvytan- huuuu!

Jag hjälpte till med halmstaplingen på loftet ett tag och fortsättning följer imorgon bitti dvs då ska resten in i stallet.

Väl hemma tog jag en cykeltur med lilla Pippi som ska tävla imorgon och klippte därefter hennes klor så att hon är riktig tjusig inför sitt event.

Insåg att jag också behövde plocka upp en enorm mängd fallfrukt och klippa gräset som nu har frodats i regnet (det fanns trots allt någon fördel med torkan i somras- gräsklipparen behövde inte göra många knop) så det var bara att sätta igång.

Vi går ju nu mot tider då man har att ”se fram emot” (stöööön) både nedfallande frukt och dito löv och jag avskyr det!

Egentligen borde man bara låta allting ligga orört på marken tills alla träd var helt kala men vem hade uthärdat en sådan slarvig syn? Inte jag i alla fall så det blir till att jobba med räfsan vare sig jag gillar det eller inte….(och ja…maken hjälper vanligtvis till men just idag är han bortrest, lyckosten :)).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>