Ny sadel!

Igår beställde jag efter en hel del funderande en ny Alto som idag kostar ganska exakt 30.000.
 
Jag är en person som, när jag väl har fått för mig något vill genomföra det NU, GENAST eller MEDDETSAMMA och helst redan igår så här fattas oftast beslut i en rasande fart även om jag dessförinnan har vägt för och nackdelar fram och tillbaka i en aldrig sinande ström (karakteristiskt för VÅGEN har jag fått höra- ”vågen väger”- dvs för och emot, så vågen är INTE velig som andra kan missuppfatta stjärntecknet).  
 
Alternativen; att behålla min nuvarande sadel eller att hitta en begagnad Alto tycktes mig inte lockande så det fick helt enkelt bli så här även om plånboken grät en skvätt.
 
Även om jag alltid varit nöjd med min Classic inser jag efter att ha provat Alton att den är ÄNNU bättre då jag sitter bättre i den och Archie rör sig lite friare.
 
Och givetvis vill jag sitta så bra som möjligt och ge Archie så bra möjligheter som det går att röra sig obehindrat så då kan jag inte riktigt försvara om jag skulle behålla Classicen.
 
Att hitta en begagnad Alto verkar vara som att leta efter nålar i höstackar- det finns bara ett fåtal ute på annons och ett ännu mindre antal (2) som passar i storlek.
 
Jag har mailat bägge säljarna av de passande Alto-sadlarna för 2 dagar sedan men ingen av dom har ens gitit svara (uselt!!!)  så jag har insett att det kan dröja månader innan en lämplig sadel dyker upp.
 
Och skulle den väl dyka upp kanske säljaren bor i Kiruna dit man knappast åker för att TITTA på en sadel utan då får man köpa den osedd och riskera att bli gruvligt besviken eftersom ens preferenser vad gäller tex ”välvårdad” kan se ganska olika ut.
 
Och även OM sadeln i Kiruna skulle vara hur fin som helst så återstår då det lilla ”nöjet” att försöka sälja sin EGEN sadel och vem vet hur DET skulle gå (flera i stallet håller på med detta projekt och jag avundas dom inte).
 
Nu blir det alltså i stället så att jag lämnar min egen sadel i inbyte då jag köper den nya Alton och även om det inte är lika ekonomiskt fördelaktigt så orkar jag faktiskt inte ha bry med en privat sadelförsäljning.
 
Tyvärr finns det inga begagnade Altos att hyra via Amerigos generalagent, detta är annars något man erbjuds inför köp OM den sadel man vill hyra finns tillgänglig.
 
Men just Alto-sadlarna är ”för populära” så det finns inga på lager just nu.
 
Återstår för mig att vänta på att min nya sadel ska anlända vilket jag räknar tar upp till 2 månader men det hade verkligen inte gjort ont om den kom långt innan (sa den otåliga).     

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Haha, hade den perfekta sadeln funnits i just Kiruna hade det nog inte varit problem att få vettiga omdömen om den! 😉

    Men vilket pris på en ny Alto – JÖSSES!!!

    /Nina

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ok, i just Kiruna hade väl du fått agera bedömningspolis 🙂 men Sverige är stort- kan ju finnas sadlar precis var som helst.
    Alton kostar lika mycket (med betoning på mycket) som alla andra modeller förutom Vegan som är någon tusenlapp billigare.

    Svara
  3. Cia

    Åh, en Alto, det hade jag till Romantique
    http://cian.zoomin.se/P443995
    Det var en riktigt skön sadel som jag verkligen gillade. Tyvärr fick jag byta ut den när jag skaffade Rosea. Fast nu tror jag nog att den skulle varit bra på henne…
    Har du kollat på http://www.sadelkammaren.nu
    Där brukar de ju få in Amerigosadlar av olika modeller med jämna mellanrum.

    Lycka till!

    mvh
    CiaA

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    CiaA:
    Menar du inte Sadelmagasinet? De har ett visst samarbete med Ameriogs generalagent om jag förstått saken rätt.
    Hur som helst har de inga passande sadlar och vem vet när någon lämplig kommer in nästa gång?
    Jag, den otåliga, vill inte vänta när jag inte ens vet OM lämplig sadel finns inom överskådlig tid.

    Svara
  5. Fia

    Var har du bytt in den? Funderar oxå på att byta sadel, perhaps en Amerigo…och vill isåfall lämna min i byte. Har inte heller lust att försöka sälja min själv och därmed ligga ute med pengar för TVÅ sadlar samtidigt.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Fia:
    Jag ska byta in den när jag får min nya Amerigo, dvs hos Rid-in som ju är generalagent för Amerigo i Sverige.
    Tyvärr tar de bara Amerigo-sadlar i inbyte.
    Jag förstår precis ditt resonemang-det är så jag också tänker!

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Fia:
    Ett alternativ är kanske att försöka sälja sadeln via Sadelmagasinet (www.sadelmagasinet.se).
    Du kan ju läsa om deras villkor på hemsidan.
    Du lär förlora en del men slipper ”böket”.

    Svara
  8. Anna Lindmark

    ja fy vad dyrt det är med sadlar.alton är det den amerigo som är mellam cc och classic.typ halv c.c haha.jag har för mig att vi hade alton till wicca.samuraj har classic.ÄLSKAR MIN SADEL!

    Svara
  9. Åsa

    Klokt val! Jag och mina hästar älskar min Alto. Som du förstår är den inte till salu 😉
    MEn jisses så dyra de blivit! JAg köpte min för 5-6 år sedan och det precis innan en prishöjning, men de har gått upp 8500 sedan dess. Rätt mycket på 6 år.

    Svara
  10. Birgittas hästsida

    Fördelen för de som redan har en Amerigo när de nya går upp i pris är att man får bra betalt även för de begagnade.
    Inget ovanligt att folk vill ha nästa 20.000 för en sadel som är något år gammal= liten värdeminskning.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>