Onsdag- regn OCH sol samtidigt!

Även idag fortsatte jag på den inslagna eller snarare sagt fastbundna vägen- det blev ytterligare ett pass med stigbyglar ihopknutna i stigläderna.

Själva passet blev tämligen kravlöst, jag koncentrerade mig mest på mina ben och att försöka slappna av.

Fula ovanor är svåra att bryta så det lär ta sin lilla tid….

Vi red på stubbåkern utanför stallet och vädret var mycket konstigt- rätt som det var började det regna trots att solen strålade.

Efter någon minut upphörde regnet, solen fortsatte att skina men snart nog började det regna igen.

Så höll det på under nästa hela passet- tur att jag hade skänklarna att koncentrera mig på och slapp tänka på hur blöta vi blev trots solskenet.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria och Bröta

    Hmm ,det där med att slappna av i benen känner jag igen. Efter en otroligt bra lektion i akademisk ridkonst har jag insett hur mycket jag spänner mig och därför de senaste två veckorna bara fokuserat på att slappna av i hela kroppen, andas och följa hästens rörelse. Den lilla Bröta-damen kommer att bli en god lärare till mig. Hon är så envis att hon minsann inte tänker göra rätt om inte jag gör det, och när jag satt och var spänd ville inte hon slappna av ordentligt och hitta en fin form utan hon gick och stretade emot lite. Nu börjar det dock lossna, jag kan slappna av och Bröta följer min kropp och hittar en korrekt form. Jag har verkligen fått en uppenbarelse vad det innebär att föra hästen och hur lite som faktikt behövs för att rida. Ju mindre jag gör desto mindre stör jag och jag får dessutom lättare att uppfatta hur Bröta rör sig och vad hon därigenom säger till mig. ”Less is more” gäller verkligen i hästvärlden!

    /Maria

    Svara
  2. Linda

    Ett tips är att du använder vristtyngder när du rider. Om du har 1000g per ben så borde det stabilisera dina skänklar ordentligt.

    Svara
  3. Linda

    Jag har provat själv med 500 grams vikter. Nu har jag egentligen inte några direkta problem med skänkelläget men jag upplevde att jag kom djupare ner i sadeln och kunde slappna av mer i sätet. Jag vet att Mads Hendeliowitz (stavas det så..?) i någon artikel, kunde det ha varit Hippson kanske, tipsade just om ankelvikter för sitsens skull. Jag hittade vikter på Coop för 49 kr paret. De på 1 kg vardera kostade en hundralapp tror jag.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>